2016 március 16.

Utánpótlás: Nem mindennapi teljesítménnyel rukkolt elő a fiatal kapus

Az Országos Serdülő Bajnokságban az AVUS-Szeged meccse nem akármilyen izgalmakat hozott, a találkozó hőse a szombathelyiek kapusa volt.

vizilabda altalanos02

Három büntetőt is hárított a szombathelyiek kapusa, Kovács Barnabás a Szeged elleni meccsükön, ahol a rendes játékidő nem hozott döntést, így büntetőkkel dőlt el a meccs, mondani sem kell, hogy az AVUS javára.

A vasiak így fontos három egységgel gazdagodtak, hiszen nemcsak ezt a találkozójukat, de az egy nappal korábbi, Szolnok ellenit is behúzták. A csapat a 10. helyen áll a felsőházban, Kovács pedig nemcsak a serdülő, de az ifi meccseken is fel-fel tűnik a kapuban. A ’99-ben született hálóőr majd 60%-os védési mutatót tudhat magáénak a legnagyobbak közt, ami jónak mondható. Nem lenne meglepő, ha még hallanánk a fiatal játékosról.

Országos Serdülő Bajnokság, 15. forduló:

AVUS – Szeged 15-14 (3-5, 3-2, 3-2, 2-2, 4-3)
Gólszerzők: Sági 7, Landherr 4, Baranyai 2, Ekler 1, Márkus 1 ill. Szepes 7, Rácz-Fodor 4, Holka 2, Börcsök 1

Stojadinov Nikola a csapat edzője a két találkozó után: Mindkét mérkőzésen kellemes meglepetést szereztek a fiúk – végig remekül küzdöttek, összeszedettebben vízilabdáztak. A szolnoki bajnoki simább volt, a Szeged elleni szorosabb. A két meccsen Sági Benjamin gólerőssége mellett a csapat többi tagját is dicséret illeti, valamennyien rendesen odatették magukat. A Szeged ellen három büntetőt is hárító Kovács Barnabás teljesítény külön kiemelendő. – fejezte be a vaol.hu-nak.

A bajnokság állása:

1. KSI 42 pont
2. BVSC 37 pont
3. Vasas 33 pont
4. UVSE 30 pont
5. Zf-Eger 29 pont
… 10. AVUS 15 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek