2016 november 16.

Úszószövetségi vita – Gyárfás Tamás: nem mondok le

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke nem mond le, még ha ezt keddi nyílt levelében – melyben több pontban bírálta magát a szövetséget is – szorgalmazta is a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka.gyarfas

A MÚSZ első embere ezt azon a szerdai sajtótájékoztatón jelentette ki, amelyet eredendően a decemberi rövidpályás világbajnoksággal kapcsolatosan hirdettek meg, a médiaeseményen azonban több mint egy órán át a szövetség és Hosszú Katinka feszült viszonyáról volt szó.

Gyárfás Tamás kérdésre válaszolva azt mondta, Hosszú Katinka eredményeit a szövetségben nagyon nagyra értékelik, tiszteletben tartják, és minden igényét, kérését teljesíteni igyekeztek. Hozzátette: ezért is érte váratlanul őket az úszónő közleménye.

“Megalázó, kínos, de rákényszerülünk a magyarázkodásra, ugyanakkor nincs jogunk megsértődni” – fogalmazott Gyárfás, aki leszögezte hogy nem mond le, mert kötelezettségei vannak. “Innen is üzenem, Katinkáék nem tudnak úgy megsérteni, hogy emiatt a sportág érdekei háttérbe szoruljanak.”

A MÚSZ-elnök hangsúlyozta, hogy változatlanul a viszony rendezésére törekednek, de “ha nincs kommunikáció, párbeszéd, úgy nehéz”.
Egy további kérdésre úgy reagált, hogy nem akar tippelni, mi a mozgatórugója Hosszú Katinka és edző-férje Shane Tusup megnyilatkozásainak, Hosszúék támogatottságát illetően pedig úgy fogalmazott, előfordulhat, hogy mások is csatlakoznak hozzájuk.

“Egy ilyen úszó, mint amilyen Hosszú Katinka, hatni képes, magával ragadhat másokat is. Mágikus erejű a szava, de a felelőssége is” – jelentette ki.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek