2016 november 27.

Úszószövetségi vita – A szövetségi kapitány több edzővel is tárgyalt

Hargitay András szövetségi kapitány több olyan úszóedzővel is tárgyalt, akinek versenyzői Gyárfás Tamás elnöknek és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) teljes vezetőségének távozását szorgalmazzák a sportág irányításában szerintük meglévő problémák miatt.

hargitay-andras02

“A híresztelésekkel ellentétben – akár csak a szövetség vezetői – az összes magyar edzővel beszélő viszonyban vagyok, a párbeszéd folyamatos – bocsátotta előre a szakvezető vasárnap az MTI érdeklődésére. – A magam részéről az elmúlt héten beszéltem Bernek Péterrel és trénerével, Nagy Péterrel. Őket egy managemant képviseli, Bernek Peti nevében a management csatlakozott Katinkához.”

Hargitay elmondása szerint ismertette velük a 2015-ben, illetve 2016-ban a MÚSZ által kifizetett támogatásokat, költségeket.

“Nem kértem tőlük mást, csak annyit, hogy gondolják át, mennyi támogatást kaptak a managementtől, vagy akár az anyaegyesülettől” – mondta a szövetségi kapitány, aki Kapás Boglárka edzőjével, Virth Balázzsal Boglárka egészségéről a héten többször is értekezett.

“Legutóbb szombat reggel beszéltünk. Nagy Józseffel – Gyurta Dani edzőjével – napi kapcsolatban állok, ma is beszélgettünk. Molnár Ákossal – a Verrasztó testvérek, Dávid és Evelyn edzőjével – a rövidpályás vb kapcsán két hetet fogunk együtt tölteni Kanadában. Ott lesz időnk beszélgetni eleget.”

“Sajnálom – folytatta a kapitány -, hogy azzal vádolták meg a sportolókat, hogy esetleg bojkottálni fogják a windsori világbajnokságot. Ezzel a legalapvetőbb sportemberi tulajdonságaikat kérdőjelezték meg. Ilyen szándékról én nem tudok, és a gondolatát is képtelenségnek tartom, hogy ez megforduljon bárkinek a fejében is.”

Hargitay András fontosnak tartotta megjegyezni, hogy “Hosszú Katinka eddig érdemben egy szót sem szólt, csupán neki tulajdonított Facebook-bejegyzéseket olvashattunk”.

“Sokan gondoljuk úgy, eljött az ideje, hogy emberi hangon is megszólaljon, és értelmes, konstruktív párbeszédet folytathassunk vele és edző-férjével, Shane-nel” – mondta a szövetségi kapitány, aki felhívta a figyelmet egy korábbi tévéinterjúra.

“Mindmáig visszanézhető az a 2015. augusztus 20-án az ATV-ben készült felvétel, amelyben Hosszú Katinka a legnagyobb elismeréssel szól a magyarországi viszonyokról, és a szövetséggel való kapcsolatáról. A viszony azóta megváltozott, és a mai napig sem mondott olyan okot, ami ezt a drasztikus változást indokolta volna” – nyilatkozta Hargitay András.

MTI

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek