2015 október 27.

Úszó vk: Tovább szárnyalhat Hosszú

Hosszú Katinka tovább szilárdíthatja első helyét az összesített pontversenyben az úszók idei világkupa-sorozatának tokiói versenyén, amelyet szerdán és csütörtökön rendeznek meg.
hosszu_01
A világ- és Európa-bajnoknő szokásához híven – és ahogyan azt a viadal honlapja is megerősítette – mindkét napra zsúfolt programot vállalt, együttesen 13 számban adva le nevezését. Különösen csütörtöki műsora feszített, amikor nyolc versenyszámban szerepel, ha hiánytalanul teljesíti az aznapi programot.
Számai többségében ezúttal is éremesélyes, a két vegyesszámban és 200 méter pillangón pedig ő a győzelem első számú várományosa. A dobogós helyezésekkel megerősítheti pozícióját az összetett pontversenyben, amelyben a nyolc viadalból álló sorozat eddigi öt állomásán szerzett 402 ponttal – gyakorlatilag behozhatatlan előnnyel – vezet. Mögötte a második helyet az ausztrál Emily Seebohm foglalja el (261 pont), míg a harmadikon a vk-sorozat másik, mondhatni szintén állandó magyar szereplője, Jakabos Zsuzsanna áll (141).

A 26 éves Hosszú a 2012-es, a 2013-as és a 2014-es kiírást is megnyerte, ha összesítésben idén is győz a FINA, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség által összesen kétmillió dollárral díjazott sorozaton, fődíjként újabb 100 ezer dollár üti a markát. Amellett Tokióban, majd a két utolsó, a november első hetében esedékes dohai (2-3.) és dubaji (6-7.) versenyen jelentősen gyarapíthatja éremgyűjteményét is. A világkupa-összkollekciót jelenleg 214 medál alkotja, ezen belül 143 aranynál tart.

A japán fővárosban Verrasztó Dávid is rajthoz áll, neki leginkább a két vegyesszámban van győzelmi esélye.

MTI / uszosport

Fotó: MTI

(SZ. B.)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek