2015 augusztus 02.

Úszó program: Selejtező összefoglaló

Szinte akadály nélkül vették a selejtezőt a magyar versenyzők, remek úszást produkálva Hosszú Katinka Európa csúccsal, Cseh László pedig országos csúccsal kvalifikálta magát a délutáni középdöntőbe. A versenyszámok reggel nyolctól kezdődtek, lássuk, hogyan szerepeltek magyarjaink.

Verrasztó Evelin: Evelin a 100 méteres pillangó úszás 5. előfutamában állt rajthoz. 59.09-es idejével a hetedik helyet szerezte meg, összesítésben pedig a 25. helyen végzett.

Szilágyi Anna: Szintén a 100 méteres pillangóban indult volna, de a 7. előfutam rajtja előtt visszamondta az indulást, gyomorbántalmakra panaszkodva.

Bernek Péter: A 400 méteres gyorsúszás hetedik előfutamában kapott helyet, a második helyen ért célba, 3:46.83-as eredménnyel. Ezzel a hetedik legjobb idővel kvalifikálta magát a délutáni döntőbe.

Jakabos Zsuzsanna: Zsuzsanna a 200 méter vegyesben állt rajthoz. A harmadik előfutam második helyét szerezte meg, ezzel 2:12:38-as idővel jutott be az elődöntőbe, összesítésben a hetedik helyen.

Hosszú Katinka: A 200 vegyes negyedik előfutamában rajtolt. A szám címvédőjeként hatalmas előnnyel diadalmaskodott futamában, ezzel önmaga több mint hat évvel ezelőtt, a római világbajnokságon felállított 2:07.46 perces idejét adta át a múltnak. Összesítésben a legjobb idővel, 2:07:30-cal jutott tovább. Ez egyébként Európa- és országos csúcsnak is számít.

Cseh László: Kipróbálta magát egy rövid számban is, bemelegítésként 50 méter pillangón indult. Magát is meglepve országos csúcsot úszott, mellyel második helyen kvalifikálta magát a középdöntőbe. Időeredménye 23,32 másodperc.

Kapás Boglárka: 400 méter gyorson indult egy elég erős mezőnyben, az ötödik előfutamban. 4:06,21-es ideje csak a negyedik helyet jelentette futamában, de összesítésben az 5. legjobb idővel és egyéni csúccsal jutott be a döntőbe.

Gyurta Dániel: Dániel a 100 méteres mellúszás nyolcadik előfutamában kapott helyet. 1:00,71-es idejével az ötödik helyen ért célba. Összesítésben a 22. eredményt érte el, így nem jutott be a délutáni középdöntőbe.

N.V. / vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek