2017 április 24.

Úszó ob – A kapitány már látja a tokiói csapat gerincét

Az úszók szövetségi kapitánya előzetesen is minden idők legjobb magyar bajnokságára számított, de – amint fogalmazott – még így is a vártnál több pozitív meglepetésben volt része a szombaton befejeződött debreceni ob-n.

AppleMark

AppleMark

 

Sós Csaba hétfőn az M4 Sport Sportreggeli című műsorában úgy fogalmazott, hogy igazán remek teljesítményeket látott a múlt heti, debreceni ob-n, s hozzátette: úgy gondolja, már körvonalazódik a tokiói olimpiai csapat gerince.

“Az igazi ajándék ez a bajnokság volt” – reagált arra, hogy a hétvégén ünnepelte 60. születésnapját. – “Láttam már egy párat, indultam is egy pár alkalommal, edzőként is végigizgultam, tudtam, hogy ez lesz minden idők legjobb magyar bajnoksága, de hogy ennyi pozitív meglepetés legyen, arra azért én sem számítottam” – tette hozzá.
Kiemelte a fiatal tehetségek emlékezetes szereplését.

“A legnagyobb meglepetést a fiatalok szolgáltatták. Ha azt mondom, hogy a tokiói csapat gerincét már látom, három évvel előre, az már valami” – fogalmazott, hozzáfűzve, nemcsak azokra gondol, akiket már észrevehet a közönség, hanem azokra is, akik “ott vannak, döntőben, döntőközelben, éremközelben, és nem úgy úsznak, mint a többiek”.
Megemlítette Milák Kristófot, aki 100 pillangón győzött, 200-on második lett, kiemelte Németh Nándort, aki 100 gyorson ifjúságiként felnőtt országos csúcsot úszott. Utóbbival kapcsolatban ugyanakkor megjegyezte, hogy a júliusi, budapesti felnőtt világbajnokságon egyéniben 100-on még nem fog indulni, mert előtte, utána az ifjúságiak között kell jól szerepelnie Eb-n, vb-n.

“Zavar engem, hogy még nincsen ifjúsági világbajnokságról aranyérmünk, és Milákkal, Németh-tel, Késely Ajnával azért erre rákoncentrálunk” – árulta el, emlékeztetve arra, hogy az ifi világbajnokságoknak nincs hosszú múltja, eddig csak hat-hét vb-t rendeztek.
Sós Csaba ugyancsak beszélt arról, hogy nincs még olimpiai arany pillangóúszásban, márpedig a mostani 200-as döntőből látszott, hogy nagyon erős a hazai mezőny.

“A világbajnok negyedik lett, az Eb-ezüstérmes ötödik, Verrasztó Dávid hatodik. Ez egy olyan 200 pillangó döntő volt, ami szerintem Eb-n sincs, de az amerikai bajnokságon se” – hangsúlyozta.

A július második felében esedékes hazai világbajnokságra utalva megjegyezte, hogy szerencsés időszakban lesz, amennyiben a közönség még láthatja az elmúlt évek kiemelkedő magyar úszóit, de már jó pár nagyon tehetséges fiatalt is.
A célokat tekintve úgy fogalmazott “a riói eredményt meg kell ismételni, annál még többet is kell szerezni, és meg vagyok győződve arról, hogy ez így is lesz”.

A magyar úszók a tavalyi olimpián három aranyat, két ezüstöt és két bronzot szereztek.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek