2019 szeptember 19.

Úszás: megvan Milák Kristóf új edzőpartnere

A junior-vb-győztes Márton Richárd (Budafóka) lehet a világcsúcstartó Milák Kristóf (Bp. Honvéd) edzőtársa a tokiói olimpiára való felkészülésben.

Szerződésbe nem foglalják, csupán sportbaráti kézfogásokkal erősítik meg azt a megállapodást, amely lehetővé teszi, hogy Márton Richárd, a Budafóka SE junior-világbajnok úszója legyen a világcsúcstartó és vb-aranyérmes Milák Kristóf edzőpartnere – számolt be az SzPress Hírszolgálat.

„Több edzőt és versenyzőt is megkerestünk, és nem csak az volt a kiválasztás szempontja, hogy ki bírja tartani a tempót Kristóffal, hanem az is, hogy kit tud elfogadni és aztán jól kijönni is vele – nyilatkozta Selmeci Attila, Milák Kristóf mestere. – Ennek a feltételnek Márton Ricsi teljes mértékben megfelel. A két fiú együtt nőtt fel a sportban, azt is mondhatom, hogy annak idején, az Érd és a Budafok közös edzőtáboraiban, Dél-Afrikában és Thaiföldön, legutóbb pedig Izraelben, amikor Kristóf már Honvédos volt, közel is kerültek egymáshoz. Csupán egy év a korkülönbség köztük Ricsi javára, ezért is láthatják azonosan a világot.”Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek