2016 február 04.

Úszás: Mányoki győzött Ázsia legnehezebb nyílt vízi versenyén

Mányoki Attila nyerte meg az Ázsia legnehezebb nyílt vízi erőpróbájának számító úszóversenyt Hongkongban, a Dél-kínai-tengerben.manyoki_attila01

Az extra teljesítményeivel nemzetközi hírnevet szerző zalaegerszegi sportembernek az MTI-hez eljuttatott beszámolója szerint 4 óra 23 perc alatt sikerült beérkeznie a Royal Hong Kong Yacht Club területén lévő célba.

A magyar hosszútávúszó legutóbb, tavaly októberben a Hawaii-szigetek között található Molokai-csatornát úszta át csaknem tizenegy óra alatt. A Catalina-tengerszoros a negyedik állomása volt az Ocean’s Seven elnevezésû sorozatnak, amely a világ hét legnehezebben leküzdhető tengeri csatornájának meghódítását foglalja magába.

A 41 éves Mányoki az Északi-csatorna átúszását idén augusztus első felében szeretné teljesíteni, a Cook-szorost pedig 2017 februárjában. Az utolsó állomás a Gibraltári-szoros lesz számára.

Mányoki 2013-ban a La Manche-csatornával kezdte, majd tavalyelőtt – a világon tizenharmadikként – sikerült átúsznia a japán Cugaru-csatornát, amelyet a természeti körülmények miatt a világ legnehezebb távjának tartanak.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek