2016 április 02.

Úszás: határidőre elkészül a hódmezővásárhelyi komplexum bővítése

Határidőre elkészül a uszodakomplexum bővítése Hódmezővásárhelyen, ahol július 6. és 10. között rendezik a junior úszó Európa-bajnokságot.uszas

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) beszámolója szerint a városi közgyűlés pénteki ülésén – ahol kiemelt napirendi pont volt a korosztályos kontinensviadal – Almási István polgármester bevezetőjét követően a városi képviselőtestület tagja, a szervező bizottság vezetője, Benkő Zsolt tartott részletes tájékoztatót, majd Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke értékelte az előkészületeket.

Gyárfás Tamás elismerését fejezte ki, hogy Hódmezővásárhely a kontinensbajnokság sikere érdekében a meglévő komplexum – amely eddig egy nyitott és egy fedett ötvenes medencéből, tanmedencéből és élményfürdőből állt – egy fedett 33-as bemelegítő medencével is gazdagodik. A MÚSZ elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a legnagyobb kihívás a rendezők számára a zavartalan, gyors közlekedés biztosítása lesz, hiszen a színvonalas szállodai elhelyezés érdekében több csapat is a 24 kilométerre fekvő Szegeden lakik majd. Kiemelte, megnyugtató, hogy a félóránként induló csapatszállító buszok indokolt esetben, a forgalmas időszakban rendőri felvezetést kaphatnak.

A közgyűlésen – amelyen megjelent Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a város országgyűlési képviselője is – elhangzott, hogy az előzetes nevezési határidő lezárulta előtt egy hónappal már 30 ország jelezte részvételét az eseményen. A kontinensviadal sportágtörténeti premier is egyben, hiszen a vásárhelyi junior Eb-n debütál az új korosztályos szabály, melynek értelmében az eddigi kettő helyett négy évjárat ifjú képviselői indulhatnak – igazodva a FINA junior vb-k szabályaihoz -, így a 14–17 éves lányok és a 15–18 esztendős fiúk. A magyar csapatban a tervek szerint többek között rajthoz áll majd Késely Ajna és Gyurinovics Fanni is, akik tavaly nyáron összesen hat aranyérmet szereztek a tbiliszi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek