2015 március 22.

Úszás: Fejberúgták a junior világbajnokot, nem tudta befejezni a versenyt

Kiss Nikolett is rajthoz állt élete első világkupa-versenyén Abu-Dzabiban. Junior világbajnokunkat azonban a verseny közben a kínai, Jan Siju fejberúgta, és nem tudta befejezni a távot.

kiss nikolett mti

Emlékezetes marad Kiss Nikolettnek élete első világkupa-versenye (Fotó:MTI/Kovács Anikó)

„Jól ment az úszás, minden rendben volt, de csak a hajráig. Már 1500 méter sem lehetett hátra, amikor az első bójához érkezve benyomakodott közém és a német Angela Mauer közé egy hozzám képest óriási kínai, és én csak néztem, hogy miért is vált át hirtelen mellúszó lábtempóra. Aztán egy szemvillanással később rájöttem: úgy fejbe rúgott, hogy azonnal felrepedt a szám, majd kezdett elsötétedni előttem a világ. Annyi lélekjelenlétem még volt, hogy felemelt kézzel jelezzem a versenybíróknak a bajt, mire előkerült egy “betegszállító jet-ski, ami a szó szoros értelmében kimentett a vízből” – mondta a Telekom Sporthír Szolgáltanak Kiss.

Egyelőre nem lehet tudni a kínai versenyző ellen indul-e fegyelmi eljárás, aki másodikként ért célba az olasz Rachel Bruni mögött az ominózus versenyen.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek