2014 december 19.

Ünnep lesz a Kőér utcában

December 22-én, hétfőn különleges találkozóra kerül sor a Kőér utcai uszodában: egymással játszik gálamérkőzést a Honvéd tíz évvel ezelőtt Európa tetejére érő és mostani csapata.

hon

Tíz esztendővel ezelőtt a Gergely István, Kovács Olivér, Bereczki Miklós, Fodor Rajmund, Bárány Attila, Kiss Gergely, Szivós Márton, Molnár Tamás, Vári Attila, Paján Viktor, Sugár Sándor, Biros Péter, Kovács Zoltán, Frikk Ottó keretű Honvéd-Domino, Kovács István edzővel megnyerte a Bajnokok Ligája elődjét, az Euroligát. A margitszigeti négyes döntő utolsó meccsén a szerb-montenegrói Herceg-Novit múlta felül, nagy és emlékezetes meccsen, 7-6-ra. A jubileum okán december 22-én, hétfőn különleges találkozóra kerül sor a Kőér utcai uszodában: egymással játszik gálamérkőzést a Honvéd tíz évvel ezelőtt Európa tetejére érő és mostani csapata.

– Már a tavasszal felvetődött, hogy meg kellene emlékeznünk a tíz évvel ezelőtt Euroligát nyert csapatunk sikeréről – mondta el a vizipolo.hu-nak Gergely István. – Aztán, mint friss szakosztályvezető, magam is így gondoltam, és így év végére találtunk is időpontot a rendezvénynek.

Adódott a kérdés: tíz éve egy magyar klub ülhetett fel Európa trónjára. Hogyan látja a mostani helyzetet a szakosztályvezető, egyben a 2004-es együttes oszlopos tagja?

– Azt gondolom, a Szolnok kerete nagyon erős, így aztán látok esélyt arra, hogy döntőt játsszon a Bajnokok Ligájában, esetleg győzzön, bár persze ez nem könnyű – elemzett Gergely István. – Az egriek egy kicsit lépéshátrányban vannak a legutóbbi, Reccótól elszenvedett vereségük miatt. Mi itt a Honvédnál nem gondolunk egyelőre arra, hogy a közeljövőben újra megismételhessük a régi sikereinket, de folyik a szisztematikus munka. Szerencsére amikor nehézségeink voltak, akkor sem voltunk a tabella alján, egy erős középcsapat szintet mindig hoztunk, a Honvédban pólózni mindig rangot jelentett.

A tíz évvel ezelőtti csapat kilencven százaléka el tud jönni a gálára, még olyanok is, akik már évek óta nem pólóznak, így vízbe ugrik többek mellett Vári Attila, Bárány Attila, Molnár Tamás, Fodor Rajmund vagy Gergely István. Aki tudott, nagy örömmel jön, így bízhatunk benne, remek hangulatú rendezvény lesz.

– Valódi ünneppé szeretnénk varázsolni a december 22-ét – folytatta Gergely István. – Két nappal karácsony előtt mindenki szeretettel várunk a Kőér utcába!

És még egy nemes gesztus: karácsony előtt két nappal nem feledkeznek meg a szeretet ünnepéről, a 800 és 1500 forintos belépők, illetve a támogatói jegyek értékesítéséből befolyó teljes összeget a Vakok Batthyány Lajos Római Katolikus Gyermekotthon, Óvoda és Általános Iskola számára ajánlják majd fel.

1gala

Emlékeztető:

2004, Euroliga, Final Four, döntő:

Domino-BHSE – Jadran Herceg Novi (szerb-montenegrói) 7-6 (1-1, 1-1, 3-2, 2-2)

Hajós Alfréd-uszoda, 4000 néző

Gólszerző: Biros 3, Kiss G., Bárány, Molnár, Vári 1-1, ill. Gojkovics 2, Krivokapics, Latkovics, Zlokovics, Jokics 1-1

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek