2015 július 09.

Universiade: Vereség Kanadától, az ötödik helyért mehet női válogatottunk

Nem sikerült az elődöntőbe jutnia női válogatottunknak az Universiaden. A mai mérkőzésen Kanada két góllal jobbnak bizonyult, így a lányok az ötödik helyért mehetnek.

2015 universiade nok

A magyar női válogatott három vereséggel, és egy győzelemmel jutott tovább csoportjából a legjobb nyolc közé, ahol Kanada várt rá. Az ellenfél csoportja élén végzett, hiszen Japánt, Kínát, Szerbiát és Oroszországot is legyőzte.

A mérkőzésen Gundl helyett, Horváth védett a kapuban. Az első negyedben mindössze egy gól született, Gémes szórták ki, majd Christmas passza után, Crevier talált a hálóba. A második negyed derekáig ismét nem rezdültek a hálók, ekkor Mckee akciózott, 2-0-ra növelve a különbséget. Pár másodperccel később őt állították ki, ekkor Tóth László időt kért, de az előnyt nem sikerült gólra váltani. Az utolsó másodpercek sem alakultak szerencsésen, hiszen a kanadaiak még hozzátettek egyet az előnyükhöz, így 3-0 volt a nagyszünetben az állás.

A fordulás után Myers révén már 4-0 volt az eredmény, egy percre rá, Ziegler megszerezte az első magyar találatot, ezzel 4-1-re módosítva az állást. A negyed közepén visszállt a közte négy, ekkor előbb Gémes majd Takács révén látótávolságon belülre, minusz kettőre jött fel a magyar csapat. Az utolsó negyedben egy perc alatt Mckee és Crevier is betalált, ezzel pedig 7-3-ra növelte az előnyt. A hajrában még jött két magyar gól, de ez is kevés volt. A vége 7-5 lett.

28. Nyári Universiade, (Kvangdzsu, Koreai Köztársaság)

Kanada – Magyarország  7 – 5 (1-0, 2-0, 2-3, 2-2)

Kanada: Colterjohn – Mckee 2, A. Crevier 2, Christmas 2, Mckelvey, Matthews, Tielman csere: Molde, R. Crevier, Myers 1, Lemay-Lavoie, Paul – Jensen

Magyarország: Horváth – Takács 1, Pengő, Gémes 2, Polák, Farkas, Kövesdi 1 csere: Pócsi, Kele, Vályi, Zajácz, Ziegler 2 – Gundl

Sz. B.

Fotó: MEFS.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek