2016 január 05.

Univer Kupa: Hibátlan mérleggel lett tornagyőztes női válogatottunk!

Az Univer Kupa zárónapján Olaszországot verte női válogatottunk. A mieink meggyőző játékkal gyakorlatilag végig vezetve nyertek, ezzel a tornagyőzelmet is besöpörték.

noi valogatott biroattila MTI

Jól hangolt a csapat az Eb-re! (Fotó: MTI)

Két veretlen együttes találkozott az Univer Kupa zárónapján,  az olasz és a magyar együttes is magabiztosan verte a Ligaválogatottat valamint a görög együttest.

A mérkőzés elején 2-0-ra elhúzott az olasz válogatott, de hamar visszajöttünk, előbb Kiseleki Hanna egy megúszásgólt, majd Keszthelyi egy akcióból operált, 2-2. A hajrában Pomelio akasztotta be messziról a labdát, így az olaszok vezettek az első negyed után. A második nyolc perc a miénk volt, Keszthelyi szépített, majd Illés lépett be a zóna mellett, Bujka a végén pedig szép ejtésből volt eredményes, így 5-3-ra vezettünk a nagyszünetben.

A fordulás után potyogtak a gólok, szerencsére ebből is mi jöttünk ki jobban. Többször is vezettünk három góllal, előbb 6-3-ra majd 7-4-re a végén pedig Bujka már 10-6-ra növelte a különbséget. A záróakkordban Radicchi majd Di Mario révén feljött a talján válogatott kettőre, de ekkor Kasó jól védett és Keszthelyi is értékesített egy fórt, így 11-8-ra nyert a csapat és tornagyőztes lett..

Univer Kupa, zárónap:

Magyarország – Olaszország 11-8 (2-3, 3-0, 5-3, 1-2)

Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Úgy gondolom, sokat fejlődtünk az előző olasz meccshez képest. A csapatjáték és a csapategység jobban összeállt már. Kisebb hullámvölgyek ellenére is tudtuk tartani az előnyt a mai meccsen. Egy nagyon komoly mérkőzésen tudtunk nyerni. Az elmúlt másfél, két hónapban a mentális hullámvölgyek elkerülését gyakoroltuk. Gratulálok a csapatnak, nagyon komoly játékot nyújtottak csapatként. Bizakodva várjuk a hollandok Eb rajtot. Köszönjük Miskolc városának és a miskolci vízilabda klubnak ezt a fantasztikus rendezést. – fejezte be az M4 Sportnak.

A másik mérkőzésen:
Ligaválogatott-Görögország 5-10 (1-2, 0-3, 0-3, 4-2)

A torna végeredménye:

1. Magyarország 9 pont
2. Olaszország 6 pont
3. Görögország 3 pont
4. Magyar Ligaválogatott 0 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek