2018 április 25.

Újabb nagy eseménynek ad otthont a Duna Aréna

Eredetileg Oroszországban lett volna a Világliga Szuperdöntője, de végül Budapest adhat otthont az eseménynek.

Budapest, 2017. május 15. Fényfestés a vízilabda Bajnokok Ligája május 25-én kezdõdõ hatos fináléjának helyszíne, a fõvárosi Duna Aréna homlokzatán 2017. május 15-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

(MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A magyar szövetség (MVLSZ) szerdai tájékoztatása szerint noha a finálénak eredetileg Oroszország adott volna otthont, a nyári labdarúgó-világbajnokság miatt csak távoli helyszínen tudták volna biztosítani a feltételeket, ez a résztvevőknek és a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetségnek (FINA) is aggályos volt.

“Szerződés még nincs, de szóbeli megállapodás igen, eszerint a helyszín a Duna Aréna lesz. Az idő rövidsége miatt az a döntés született, hogy a FINA a tavalyi világbajnokság szervezőbizottságával szerződik, az MVLSZ versenyszervezési és versenyigazgatói feladatokban nyújt szakmai támogatást. A FINA megkeresésére a Bp. 2017 Kft. és a szövetség is nagy örömmel mondott igent, így ezen a nyáron is minőségi pólóeseményt láthatnak hazánkban a szurkolók” – adott tájékoztatást Hesz Máté, az MVLSZ főtitkára.

Várhatóan a tornát június 18. és 23. között rendezik.

(MTI-vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek