2017 október 11.

Új szerepkörben az ex-női válogatott kapitányunk

Nagy feladatot kapott volt női kapitányunk.

meresz_andras

“Nagy megtiszteltetésnek tartom, arról nem beszélve, hogy számomra fontos emberek véleménye is megerősített abban, első ránézésre ez bizony igencsak nekem való feladat” – mondta Merész András a waterpolo.hu-nak, miután Kemény Dénes felkérte őt az MVLSZ sportszakmai igazgatójának.

A szakvezető megemlítette, hogy három hete egy tesztrendszer kidolgozását készíti elő, melynek eredményeként, januártól 5600 utánpótláskorú játékos fog átesni egy teszten.

“Az egyeztetések során eljutottunk oda, hogy valószínűleg az alaptesztet mindenki megcsinálja, utána különböző szinteken újabb tesztek épülnek majd rá. Egyeztettem már többek között Märcz Tamással, Bíró Attilával és Szívós Pista bácsival is, várhatóan lesznek olyan utánpótlással kapcsolatos kérdések, amelyekben állást kell foglalnom. Minden bizonnyal lesznek olyan esetek is, amikor nem mindenkinek teszik majd az a döntés, amelyet a nevemhez kötnek, nincs ezzel baj, ezzel jár – ugyanakkor rögzítsük, az esetek kilencvenkilenc százalékában javaslat születik tőlem, amelyet az elnökségnek vagy Dénesnek kell majd jóváhagynia. Természetesen adódhatnak olyan helyzetek is, amikor döntenem kell, akkor megteszem” – mondta a szakvezető.

Merész András miután 2015-ben távozott a női válogatott kispadjáról, Új-Zélandon vállalt munkát, majd 2016 júniusában hazatért és a Kecskeméti Sportiskola Vízilabda Szakosztály vezetője lett. Idén nyáron a fővárosba szerződött, ahol a Honvéd U12-es csapoatok szakmai munkáját irányítja.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek