2016 november 11.

Új ciklus, új remények – Változás a horvát keretben is az olimpia után

Az olimpiai ezüstérmes horvát válogatott a világliga első fordulójára készül. A szakvezető, Ivica Tucak Rióhoz képest változtatott a görögök ellen készülő keretén. 

ivicatucak01

Ivica Tucak a horvát válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a görögök ellen készülő 15 fős keretét. A csapatban van néhány új név, hiszen Rino Burics vagy éppen Domagoj Zovics nevéről nem hallottunk még.

Antonio Petkovics (30), Damir Burics  (36) és Joszip Pavics (34) kimaradtak a keretből, azaz a riói olimpia után elköszöhettek a válogatottól. Az emblematikus hálóőr, Joszip Pavics helyét pedig Marko Bijacs foglalhatja el, aki tavaly a BL Hatos Döntőjében és az olimpián is szenzációs formában védett. Nem véletlen, hogy mindkét eseményen megválasztották a legjobb kapusnak.

A horvátok fontos meccsre készülnek, hiszen csak a csoportok első helyzett együttesei jutnak ki a Világliga Szuperdöntőjére.

Mint ismeretes az idei világliga sorozatban a magyar válogatott nem indul. Érdekesség, hogy nem mi vagyunk az egyetlen “nagy” csapat” aki így döntött, hiszen Montenegró és Spanyolország sem ugrik vízbe a selejtezőkön.

A horvátok kerete a görögök elleni világligára: 

Marko Bijacs, Ivan Marcelics, Luka Loncsar, Ivan Krapics, Andro Buslje, Marko Macan, Ivan Buljubasics, Rino Burics, Sandro Sukno, Luka Bukics, Loren Fatovics, Maro Jokovics, Javier Garcia, Andelo Setka, Ivan Domagoj Zovics

A Világliga európai selejtezőcsoportjának mezőnye: 

A-csoport: Szerbia, Románia, Szlovákia, Németország

B-csoport: Hollandia, Horvátország, Franciaország, Görögország

C-csoport: Grúzia, Olaszország, Oroszország

1. forduló: 2016. november 15.:
A-csoport: Szlovákia–Németország, Románia–Szerbia
B-csoport: Horvátország–Görögország, Hollandia–Franciaország
C-csoport: Grúzia–Oroszország (Olaszország szabadnapos)

2. forduló: 2016. december 6.:
A csoport: Románia–Szlovákia, Németország–Szerbia
B csoport: Görögország–Hollandia, Franciaország–Horvátország
C csoport:  Olaszország–OroszországHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek