2017 június 15.

50 méteres medencével gazdagodtunk

Nyáron teljes kinyitható, még télen fűthető a medence. A Vb előtt férfi válogatottunk is kipróbálja majd, hiszen fontos tornának fog otthont adni a létesítmény.bvscmedence2017061401(fotók: Szatmáry Kristóf /facebook)

Az újabb, 1,1 milliárd forintos fejlesztés keretében új, 50 méteres kültéri úszómedencével gazdagodott a BVSC-Zugló Szőnyi úti sportkomplexuma.

A szerda délutáni ünnepélyes átadón Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte, a zuglói klub az elmúlt évek szakmai és infrastrukturális fejlesztéseivel kiemelkedő háttérnek számít a magyar sportban. Hozzátette, a most átadott nyolcpályás, fix sátortetővel fedett létesítmény a júliusi vizes világbajnokság egyik edzőmedencéje lesz.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke hangsúlyozta a társaságiadó-kedvezmények fontosságát, miután a beruházáshoz 670 millió forintot a vízilabda TAO-támogatásából kapott az egyesület. Emellett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közel 400 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez.

bvscmedence2017061403
Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke – aki Szabó Tünde, Kemény Dénes, valamint Karácsony Gergely kerületi polgármester társaságában avatta fel a medencét – arra hívta fel a figyelmet, hogy mindez nem valósulhatott volna meg az összefogás és a vizes világbajnokság nélkül.

A fejlesztés keretében megújult a strandmedence és annak környezete, így az eddigi 2500 helyett immár összesen 3500 négyzetméternyi vízfelület várja a zuglói klub sportolóit.

A nyáron teljesen kinyitható, télen pedig fűthető medence a vizes vb előtt, július 7. és 9. között a magyar férfi vízilabda-válogatott felkészülési programját záró BENU-kupa küzdelmeinek ad otthont.

(MTI, vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek