2015 augusztus 01.

U20-as válogatott: Olaszország után, szerb túra előtt

Erőltetett menetben van U20-as férfiválogatottunk is. Alig jöttek haza Olaszországból, jövő héten utaznak tovább Szerbiába. Friss universiade bajnokunkat, Zalánki Gergőt kérdeztük, hogy is áll most a csapat.
Zalanki Gergo01
Olaszország volt a következő állomása U20-as válogatottunknak. A csapat június elején kezdte meg a felkészülést a szeptember eleji junior vb-re. A tizenkéthetes monstre felkészülésben ráfér a srácokra a környezetváltozás. A horvát kétkapuk után a Margitszigetről, Pescarába tette át a csapat a héten székhelyét, hogy a talján válogatottal gyakorolhasson.

Sedlmayer Tamás és Zalánki Gergő is csatlakozott jól megérdemelt pihenésük után a csapathoz. Ők ketten ugye tagjai voltak a Kvangdzsuban Universiadet nyert csapatnak. Így már teljes erőbedobással készülnek ők is az őszi világversenyre, de milyen volt az olasz túra? – Fárasztó, az biztos. Én és Tomi kicsit más munkát végeztünk mint a többiek, mi inkább úsztunk a kétkapuk előtt, még a többiek egyéni képzésen vettek részt. – kezdte Zalánki értékelését oldalunknak – Ezek után jött az olaszok elleni játék. Kisebb pályán, kisebb labdával, öt az öt ellen. Jól ment a csapatnak, nagyon erősek voltunk, elsősorban lövőerőben volt a legnagyobb különbség a két gárda között.

Nemcsak vízben, de a szárazföldön is erősített a csapat, de a pihenésre is jutott ideje a játékosoknak. – A vízi edzéseken kívül volt minden reggel kondink is természetesen. Mivel a szállásunk a tengerpart mellett volt, az is természetes volt, hogy minden nap elmentünk a tengerpartra, ahol kicsit ki tudtunk kapcsolódni. – fejezte be balkezesünk helyzetjelentését.

Ami pedig a további programot illeti: A csapat hétfőn még itthon tréningezik, majd kedden elindul Szerbiába, ahol péntekig fognak kétkapuzni a délszláv együttessel.

Az U20-as férfi válogatott kerete:

Kapusok: Kardos Gergely, György Dávid, Vogel Soma,

Mezőnyjátékosok: Horváth Zsombor, Pohl Zoltán, Nagy Ádám, Hornyák Olivér, Sélley Domonkos, Kiss Bálint, Kovács Gergő, Sedlmayer Tamás, Zalánki Gergő, Kolozsi Marcell, Vogel Simon, Nagy Álmos Dániel, Szedmák Dávid, Tóth Kristóf, Manhercz Krisztián, Keresztúri Márton, Várnai Kristóf

A junior vb-re szeptember 4-én és 12-én kerül sor Almatyban.

Sz. B.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek