2014 szeptember 08.

U19-es női Eb: Vereség a nyitányon

Női U19-es válogatotuunk vereséggel kezdte meg az Eb-t. A hollandok négy góllal is jobbnak bizonyultak a csapatnál. Holnap javíthat a gárda, hiszen Izrael következik…
2014 u19es noi eb04
A körülmények ideálisnak voltak mondhatók a meccs előtt, hiszen 29 fokot mértek Ostiában, emellett pedig tűzött a nap rendesen. A szurkolók között pedig szép számmal voltak magyarok.

Az első negyed nem alakult kedvezően. Előbb Van Toorn használt ki egy előnyt, majd a hajrában ismét rezgett a magyar háló kétszer is, előbb egy blokkról levágódó labdát kotort be Joustra majd Rogge lőtt a kapuba. Elől pedig rendre mellé vagy a kapfán landoltak a lövéseink.

A második negyedben egy ötméterest értékesített Gurisatti, de még mielőtt megkezdhettük volna a felzárkózást jött Drewes és ismét visszaállította a közte hármat, 4-1. A fordulás előtt sajnos Keauningről maradtunk le, és már 5-1 volt oda. Petrovics Mátyás rögtön időt kért, ekkor sikerült csökkenteni a hátrányt Horváth Brigitta bünetetőjéből, de az utolsó egy percben egy holland távoli lövés akadt be, így 6-2-vel zárta a csapat az első félidőt.

A harmadik negyed derekáig nem született gól, ekkor Máté Zsuzsanna faragta a hátrányt. A hajrára pedig jött egy holland gól, sajnos igen szép volt, messziről egy ejtéssel ismét négy volt közte, 7-3.

A negyedik negyedben már öt is volt a holland előny, de Gurisatti révén majd egy távoli magyar lövéssel háromra jöttünk fel. Ekkor azonban jött Van Run és 9-5-re módosította az állást. A hajrában már öt is volt a tulipánosok előny, a vége pedig 11-7 lett.

Holnap Izrael ellen javíthat a csapat, 16 órától.

U19-es női Eb:

Hollandia – Magyarország 11 – 7  (3-0, 3-2, 1-1, 4-4)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.