2014 augusztus 10.

U18-as Vb: VILÁGBAJNOK MAGYARORSZÁG

A magyar U18-as válogatott világbajnok lett az isztambuli vb-n. A csapat kétgólos hátrányból jött vissza és fordította meg a találkozót, végül ötméteresek után sikerült megnyerni az összecsapást a spanyolok ellen.u18as vb donto02

Az első negyedben a védekezés dominált. Az emberelőnyös helyzetekből tudtunk mi is, és a spanyolok is kialakítani nagyobb lehetőséget. A fórok közül – hármat kaptunk – egyet sikerült is gólra váltanunk, így az etap végén 1-0-ra vezettünk.

A második negyed derekán szűk egy perc alatt kaptunk kettő, ráadásul akciógólokat, de erre nem sokkal később volt válasz. Ismét egy fórt értékesítettünk, remekül játszottuk ki, és Vadovics lőtte ki a hosszút. Azonban az utolsó fél percben harmadszor is megrezdült a magyar háló, így 2-3-as spanyol vezetéssel mehettek a srácok pihenni.

A harmadik negyed nem kezdődött jól, hiszen rögtön az első támadásból már kettőre hízott a spanyol előny. Ezek után az utolsó percig nem tudtuk csökkenteni a hátrányt, ekkor azonban jól tettük be centerbe a labdát, így maradt a közte egy a záróakkord előtt, 3-4.

A negyedik negyed közepére megfordította a válogatott a mérkőzést. Előbbi tanárian játszottunk meg egy fórt Lovas pedig ahogy kell az üres kapuba vágta a neki beadott labdát, majd akcióból is eredményesek voltunk, és így 5-4 volt már ide. Az utolsó percben azonban egy szabaddobásgól kiegyenlítettek az ibériaiak, és mi utána a szerencsével is habilábon álltunk hiszen a győzelmet érő labdánk, a kapufáról jött le, így jöhettek az ötméteresek.

A büntetőket mi bírtuk jobban, az összeset belőttük, míg a spanyolk kétszer is hibáztak, így 10-8-ra győzött a csapat és Világbajnok lett Isztambulban.

U18-as Vb, döntő:

Magyarország – Spanyolország 10-8 (1-0, 1-3, 1-1, 2-1, ötméteresek után: 5-3)

A Világbajnok magyar csapat tagjai:

Kapusok:Vogel Soma, Molnár Benedek

Mezőnyjátékosok:Nagy Ádám, Pellei Frank, Kiss Kristóf, Hornyák Olivér, Szatmári Kristóf, Lovas Péter, Manhercz Krisztián, Tóth Kristóf, Vogel Simon, Vadovics Viktor, Csacsovszky Erik

Szövetségi kapitány: Horkai György

vezetőedző: Kis István

Fotó: TwitterHozzászólás jelenleg nem lehetséges.