2015 május 19.

Tűzoltóautó tetején érkezett a városházára a Szolnok

A megyeszékhelyen kialakult hagyományhoz hűen egy tűzoltóautó tetején tette meg az utat a tiszaligeti Vízilabda Arénától a városházáig a Szolnok csapata hétfőn este, miután az OSC-t harmadszor is legyőzve aranyérmet nyert a férfi ob I-ben.Cseh Sándor

Az újdonsült bajnokcsapatot szurkolók százai kísérték, illetve várták a Tisza-parti város főterén, majd a városháza dísztermében a város polgármestere köszöntötte a sportolókat.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) Szolnok hajdani híres vízilabdázóit felidézve azt mondta: bár időről-időre beszédtéma a település sikeres férfi kosárlabdacsapata és színháza is, a legnagyobb hagyományokkal mégis a helyi vízilabda büszkélkedhet. Ezeket a tradíciókat jeleníti meg a mostani bajnokcsapat, amely közösségként és egyénenként is nagyot alkotott.

A polgármester köszönetet mondott a támogatóknak és a csapat szakmai vezetőinek is, majd reményét fejezte ki, hogy az a küzdeni tudás, mely a szolnoki gárdát jellemzi, a Bajnokok Ligája hatos döntőjében is eredményt fog hozni. Hangsúlyozta, hogy a város a csapat mellett áll, és hozzátette: a bajnokcsapat tagjai a diadallal példaképekké váltak Szolnokon.

Nagy Viktor, a csapat kapusa az eseményt követően az MTI-nek arról beszélt: az aranyérem egy jó hangulatú bajnoki szezont koronázott meg számukra. Úgy vélte, igazán most vált kézzelfoghatóvá a város és a szurkolók szeretete. Elmondta: két nap pihenő után már a héten elkezdik a felkészülést a Bajnokok Ligája hatos döntőjére, ahol mindig csak a soron következő mérkőzésre szabad majd koncentrálniuk, és az első találkozón a házigazda Barceloneta csapata ellen képesnek kell lenniük elviselni az esélyesség terhét.

Férfi vízilabda ob I - Ötvenegy év után bajnok a Szolnok

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a következő két napban nem gondolnak a BL-re, a hétfő este pedig az ünneplésé, melynek régen várt nagy élménye a tűzoltóautó tetején megtett “diadalmenet”.

A Szolnok veretlenül nyerte az alapszakaszt és minden mérkőzésén győzött a rájátszásban. A hazai kupagyőztes, bajnoki alapszakaszelső Tisza-partiak hétfőn hat góllal, 13-7-re verték az OSC-t, így 1964 óta, azaz 51 éve először végeztek az élen a bajnokságban. A mostani a hetedik elsőségük, korábban 1954-ben, 1957-ben, 1958-ban, 1959-ben, 1961-ben és 1964-ben győztek.

Fotó: MTI/Mészáros János

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek