2015 szeptember 05.

Turi György reagált az utóbbi idők történésére

Turi Györgyöt sorra elhagyják azon tehetségei, akikből ő faragott klasszis úszókat. A mesteredző nem neheztel tanítványaira, de hogy valójában megérte-e váltani, az a jövőben úgy is kiderül.

Nem is olyan régen számoltunk be róla, hogy Cseh Lászlót, Bernek Pétert, Kozma Dominikot követően egy újabb tehetségét veszíti el a Kőbánya SC, Szilágyi Liliána személyében. Ennek eredménye képpen igen csak rájárt a rúd Turi Györgyre az utóbbi időben.

turigyorgy Fotó: kobanyasc.hu

A sokat megélt mesteredző nem esett kétségbe a történtek miatt, pozitívan tekint a jövőre.

„Üthetnek, vághatnak, támadhatnak szemből és a hátam mögött is, még meg is alázhatnak, én akkor sem veszem fel a kesztyűt, és továbbra is úriember módjára fogok viselkedni”

„Mondhatnám én is a magamét, de vajon mit érnék vele? Bennem mindig is az fog megmaradni, hogy Szilágyi Liliána tavaly a nankingi ifjúsági olimpiai játékokon két aranyérmével és a korosztályos világcsúcsával az egész magyar csapat legsikeresebb tagja volt, akinek a fejlődéséért a magam tudásával mindig is mindent igyekeztem megtenni.” – hangsúlyozta Turi György.

Majd így folytatta: „Utána lehet számolni: a londoni olimpián szóhoz jutott huszonnégy válogatott úszó közül azóta huszonegyen váltottak edzőt, vagy klubot is. Van olyan, akinek ez bejött, másoknak kevésbé. Ennek a vándorlásnak több oka is volt, ezek közül most csak egyet emelnék ki. Ahol a versenyző és az eredmény, ott a pénzügyi támogatás, aminek a mértéke egyre tekintélyesebbnek mondható, és ez a csábító lehetőség természetesen minden kisebb és nagyobb klubnak felkeltette az érdeklődését. Eddig soha nem látott versenyhelyzet alakult ki a szakosztályok között, amiből éppenséggel jó dolgok is kisülhetnek, de szerintem fennáll a káosz veszélye is.”

turi_kiss Fotó: vs.hu

„Az igazság napja jövő augusztus tizenharmadikán érkezik el, amikor Rióban lezárulnak az úszóversenyek. Akkor lehet majd mérleget készíteni, és kideríteni, hogy melyik volt tanítványom úszik jobb eredményt az olimpián, mint akkor, amikor még én készítettem fel. Ha egytől egyig jobbak lesznek, tehát többre viszik, mint velem, akkor majd bátran mindent lehet rám mondani. Azt, hogy begyepesedett vagyok, elavultak a módszereim és én nem fogok tiltakozni. Mivel soha nem voltam ellendrukker, most is a versenyzők sikeréért szorítok” – nyilatkozta a Tekekom Sport Hírszolgálatának.

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek