2015 szeptember 07.

Triton: Az új csodafegyver

Ezen apró eszköz használatával hatalmas javulás érhető el egy úszó teljesítményében. Nincs más dolga, mint felvenni akár csak egy úszószemüveget. A versenyző tarkóján lévő műszer edzés közben folyamatosan gyűjti az adatokat, amit edzője pillanatok alatt láthat is.

A speciális eszköz többek között méri a reakcióidőt, a csapásszámok közt eltelt időintervallumot, a fordulók sebességét valamint a víz alatt eltöltött időt.

TritonWearFotó: swimmingworld.com

A Triton egyedülálló technológiája lehetővé teszi, hogy az edző azonnal láthassa egy tablet vagy egy laptop segítségével versenyzője 15 legfontosabb statisztikai adatát. A kanadai W. Ross McDonald Úszó Egyesület vezetőedzője, Mike Finch az elmúlt négy hónapban használta tanítványaival ezt az új fejlesztést.

Tablet_tritonFotó: swimmingworld.com

A gyakorlatok során egy készülék képes rengeteg adatot eltárolni egy adott versenyzőről. Ez főleg a csapatos felkészülést könnyíti meg, hiszen olykor előállhat olyan helyzet is, hogy minden úszó más gyakorlatot végez. Ez a rendszer nagyságrendekkel olcsóbb elődjéhez képest, amikor nemes egyszerűséggel három, négy vagy éppen öt edző figyeli egy úszó minden egyes mozdulatát.

GrafikaFotó: swimmingworld.com

Az adatok az edzés során folyamatosan rögzülnek a készüléken, melynek grafikus nézetében, diagramok segítségével könnyen látható egy adott versenyző teljesítményének javulása vagy éppen romlása. Ez a lehetőség nagy segítséget nyújthat az edzők számára, hiszen rögtön tudnak visszajelzést adni sportolójuk aktuális teljesítményéről.

Feltehetőleg sokunkat érdekel, hogyan is működik ez a valóságban. Lássuk.

 

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek