2015 május 22.

Továbbra is Gyárfás Tamás a MÚSZ elnöke

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) további öt évre Gyárfás Tamást választotta meg elnöknek a pénteki rendkívüli tisztújító közgyűlésen.

Gyarfas MTI01

2020-ig Gyárfás Tamás lesz a Magyar Úszószövetség elnöke

A fórum a 2017-es magyarországi vizes világbajnokság miatt vált szükségessé, miután az elnökség úgy ítélte meg, hogy helyénvaló előrehozni a tisztújítást, amely amúgy csak a vb előtt, 2016 végén lett volna esedékes.
A közgyűlésen az elnökség a 2014-et összegző szakmai beszámolóban kiemelte, hogy az úszás volt tavaly az olimpiai rangsorban a legeredményesebb sportág Magyarországon. Gazdaságilag is rendkívül jó esztendő volt 2014 a sportágfejlesztési programnak köszönhetően. Az igazolt sportolók száma csaknem kétezerrel nőtt, s azt is a kiemelt eredmények között említették a beszámolóban, hogy jelentősen bővült a szponzori kör. A dokumentumot ismertető Szabó Tünde főtitkár hozzáfűzte, hogy a MÚSZ gazdálkodása átlátható, rendezett, a szövetségnek semmilyen külső tartozása nincs.

A választás eredményeképpen Gyárfás Tamás – egyetlen ellenszavazat mellett – 119 igennel maradt elnök, a MÚSZ új főtitkára Szántó Éva lett, aki korábban ezt a posztot töltötte be az evezős szövetségben és a Nemzeti Sportszövetségben is. Az eddigi főtitkár, Szabó Tünde általános alelnökként folytatja tevékenységét.
A közgyűlés Sós Csabát a MÚSZ szakmai alelnökévé választotta meg, s az elnökségben a jelen és a közelmúlt több más kiváló úszója is helyet kapott, így Cseh László, Güttler Károly, Hargitay András és Wladár Sándor.
Gyárfás Tamás, akinek 1993 óta szavaz folyamatosan bizalmat a MÚSZ közgyűlése, az MTI-nek nyilatkozva azzal kezdte, hogy ennyi év után az ember elgondolkozik: szabad-e, helyes-e tovább folytatni.
“Én ezt a kérdést nagyon hamar rendeztem, a válasz magamban az volt, hogy igen, tekintettel arra, hogy világbajnokság előtt állunk. Oly sok vonatkozásban kötődöm már a Nemzetközi Úszó Szövetséghez, mondhatom, a kormányhoz, amely vállalta a vb-t, a parlamenthez, az öt párthoz, amely megszavazta ezt a feladatot, hogy abszurd lett volna most hátat fordítani.” – fogalmazott.
A régi-új elnök hozzátette: helyzeti előnyt évez, aki ebben a folyamatban benne van.
“Az egész elnökséget rábírtam, hogy mondjon le, hiszen mi a jövő év végéig választott mandátummal rendelkezünk, de azzal érveltem, felelőtlenség lenne, ha 2017 elején egy új csapat mutatkozna be azoknak, akikkel ez idáig egy másik csapat tárgyalt, vállalt kötelezettséget, egyezett meg – mondta. – Ezt a közgyűlés küldöttei egy kivétellel alátámasztották, és most van mit tennünk, kezdődhet, vagy még inkább folytatódhat a munka.”
Gyárfás Tamás szerint a magyar úszósport soha ilyen kedvező helyzetben nem volt még, és szinte példátlan, hogy ennyire együtt legyen minden.
“Itt van a vb, a készülő uszoda, napjaink úszói, akik a különböző világversenyeken a legjobb eredményeket érték el, itt van a Jövő Bajnokai program, a világ meghajol előttünk…” – mondta az elnök.

?TIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek