2020 március 28.

Tokiói olimpia: érvényesek az eddig megszerzett kvóták

Minden eddig megszerzett kvóta érvényes, így birtokosaik részt vehetnek a tokiói olimpián, amelyet a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztottak. Férfi vízilabda-válogatottunk így végképp megnyugodhat.

A NOB azt is közölte, hogy minden sportág az eredetileg megállapítottnak megfelelő számú indulót vonultathat majd fel a 2021-ben sorra kerülő játékokon, melyre eddig a kvóták 57 százaléka kelt el.

A tokiói olimpián mintegy 11 ezer sportoló vesz majd részt. Az aktuális helyzet szerint a magyar küldöttséget 81 fő, valamint három tartalék alkotja, így 84 magyar sportoló már biztosan utazhat a japán fővárosba jövőre.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke többször elmondta, hogy a 2016-os, riói 160-as magyar sportolói létszámmal elégedett lenne a tokiói olimpián is. A MOB 13 magyar érmet és még 24 pontszerző helyezést prognosztizált a játékokra, amelyen 144-179 fős csapattal számol.

Mint ismeretes, férfi válogatottunk a januári Eb győzelemmel vívta ki a kvótát, a nőknek pedig selejtezőn kell részt vennie.

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek