2021 január 28.

Tokió 2020 – A japán cégek 60 százaléka támogatja a rendezést

A japán cégek mintegy 60 százaléka támogatja a tokiói nyári olimpiai megrendezését – derült ki egy csütörtökön nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból.

Ez ellentétben áll a lakosság körében végzett felméréssel, ugyanis a helyiek 80 százaléka szerint a koronavírus-járvány újabb hullámai miatt ismét halasztani vagy törölni kellene az ötkarikás játékokat.

A közvélemény-kutatásban száz nagy céget szólítottak meg. Tizenhárom vállalat azt válaszolta, hogy az eredeti tervekhez közeli módban meg kellene tartani az olimpiát, míg 48 cég szerint “csökkentett üzemódban” lehetne rendezni. Csak három cég jelezte, hogy inkább töröljék az olimpiát, míg 36 vállalat nem válaszolt, vagy nem tudott válaszolni a bizonytalan koronavírus-helyzet miatt.

A rendezést támogató cégek úgy vélik, hogy az olimpia segítené a gazdaság talpra állítását és a sportolók karrierjét, függetlenül attól, hogy lehetnek-e nézők vagy sem a versenyeken.

Azt nem közölték, hogy a megkérdezett vállalatok olimpiai szponzorok-e.

A japán kormány korábban jelezte, hogy rendezéspárti. A tavalyról elhalasztott tokiói olimpiát július 23. és augusztus 8. között tartják a tervek szerint.

(MTI)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek