2015 július 11.

Tanúsítványokat kaptak a szövetség edzőképzését elvégzők

Átadták a Magyar Vízilabda Szövetség négy féléves edzőképzésén sikerrel teljesítetteknek az oklevelet. A cél, hogy minél jobb edzéseket tartsanak a hazai edzők.IMG_3303

– A helyzet úgy áll, hogy 2017-től csak liszensz birtokában lehet edzősködni, ugyanis a szövetségnek az a célja, hogy minél jobb edzések legyen a honi pólóban – mondta el Kásás Zoltán. – Emiatt is hirdettük meg ezt a képzést. A képzés önköltséges volt, mivel nekünk is voltak kiadásaink, nem is az anyagi haszon reményében kértünk a hallgatóktól támogatást. A dolog lényeg, hogy mivel a Testnevelési Egyetemen nem működött rendesen az edzőképzés, mi kivettük onnan. A Testnevelési Egyetemről hívott tanárok tartották az órákat, volt pszichológia, pedagógia, edzéselmélet többek között. próbáltunk egy nagyon széleskörű információhalmazt nyújtani a hallgatóknak. Nagyon sok előadó volt, Kemény Dénestől Benedek Tiboron keresztül Horkai Györgyig, de itt volt például Gergely Pista, Merész András, vagy éppen Dejan Udovicsics, az amerikai válogatott edzője is. Azt hiszem, hogy a hallgatók olyan információkat kaptak, amit még a TF sem tudott biztosítani. Kemény Dénes engem kért fel ennek megszervezésére, magát a szakmát, a vízilabdaanyagot én állítottam össze. Itt tartottuk a Sportuszodába, az első évben a vízben is bevittem pár hallgatót. Reménykedünk, hogy hasznos volt, majd évek múlva kiderül. A legtöbben már edzősködnek, most kaptak egy extra tudást. A tanúsítványt a magyar vízilabda szövetség Testnevelési Egyetem szakedzői szintként fogadja el.

A résztvevők között olimpiai bajnokok is voltak, elvégezte a négy félévet Varga Péter, a Diapolo Szeged edzője, Petőváry Zsolt vagy Fodor Rajmund.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek