2019 január 28.

Szun Jang nem követett el doppingvétséget a kínai szövetség szerint

Nem követett el doppingvétségét hazája szövetsége (CSA) szerint Szun Jang, a kínaiak háromszoros olimpiai bajnok úszója.

szunjang01

A 27 éves gyorsúszóról a brit The Sunday Times írta meg, hogy egy szeptemberi, versenyen kívüli doppingellenőrzés során összetűzésbe került az ellenőrökkel, amely során a tőle levett vérminták megsemmisültek. A lap úgy értesült, hogy az úszó és testőre kalapáccsal verte szét a mintákat tartalmazó üvegcséket.

A CSA bejelentése szerint Szunt szeptember 4-én otthonában szerették volna ellenőrizni, ő azonban megtagadta a mintaadást arra hivatkozva, hogy az ellenőrök nem tudták magukat megfelelően azonosítani. Az esettel kapcsolatban a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA is lefolytatott már egy vizsgálatot, az eredmény pedig a kilencszeres világbajnoknak kedvezett.

A brit napilap ugyanakkor ragaszkodik saját verziójához, és azt szeretné elérni, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnél (WADA), illetve a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) folytatódjon az ügy.

(MTI-uszosport)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek