2015 március 10.

Szirányi Balázs: Vegyes érzésekkel jöttem Budapestre

A Bajnokok Ligája címvédő az OSC-nél edzőtáborozik a hét elején. Szirányi Balázs a Barceloneta játékosa azonban nem tud részt venni a tréningeken, hiszen sérüléssel küszködik, azonban bízik a minél hamarabbi visszatérésben…

Sziranyi balazs01

Edzés előtt a makacs ujjtöréssel küszködő Szirányi Balázs (Fotó: vizipolo.hu)

Ahogy már beszámoltunk róla, az OSC-vel készül a Barceloneta. A spanyol csapatból Szirányi Balázst kérdeztük sérüléséről, a csapatáról és BL címvédés esélyiről…

Szirányi Balázs, a vizipolo.hu-nak:

– Vegyes érzésekkel jöttem. Ugye van most ez az ujjsérülésem, kedden egy edzésen törtem el az ujjam. Egy komplikált törésről van szó, annak ellenére, hogy nem műtötték. Ennek nagyon nem örülök, de annak viszont igen, hogy haza tudtam jönni. Látom a családomat, barátaimat szeretek Budapesten lenni. Furcsa egy kicsit, hogy ide jövök Magyarországra, évek óta ez az első alkalom, hogy itt edzhetek klubszinten és nem tudok érdemileg részt venni a tréningeken. De ilyen a sport, bármikor le lehet sérülni, próbálom kihozni belőle a legtöbbet. Legalább egy ilyen mini alapozást besűríteni.

– Térjünk át akkor a szépre. Idén már nyertetek egy trófeát, a Spanyol kupát.

– Elvárás szinten volt ez a győzelem. Nyilván örülünk neki, hogy megnyertük a kupát. Inkább anomália volt, hogy mi a bajnokság első helyezett csapatától vettük el a trófeát. A Terrassa egy jó csapat, de amikor kikaptunk tőlük kétszer is egyik meccsen sem álltunk fel kompletten. Van egy játékosunk, aki az egész évben sérült, Felipe Perrone és egy védőjátékosunk sem volt jelen a meccseken.

– A Bajnokok Ligája főtábláján az elmúlt két meccset nyertétek, ott is kezdetek egyre jobb formát mutatni.

 –  Ez jót tesz az önbecsülésünknek, hogy lendületben vagyunk. Most jön egy nagyobb “falat”. A Reccoval fogunk megmérkőzni idegenben úgy, hogy két brazil játékos nem fog medencébe ugrani, én majdnem biztos, hogy nem tudok még játszani.

– A BL végső küzdelmére azért összeállhatok?

–  Igen, mindenképp. Ez is a cél. Meglátjuk, hogy ez meddig visz el minket. Nyilván a hatos döntőben már minden meccs ki-ki meccs. A tavalyi év megmutatta, hogy az esélyességet is meg lehet kérdőjelezni. Egy találkozó, koncentráció, és a pillanatnyi forma tud dönteni. Nincs elvárás felénk, hogy címet védjünk, nyomást sem rak ránk.

 – A formád most nyilván nehéz megítélni…

– Nehéz külön választani a kettőt, ugye most az ujjammal bajlódok. Nyilván az, hogy a csapat is formában lendült, úgy én is jobban tudtam teljesíteni, de mondom nehéz ezt különválasztani, jelen pillanatban egy labdát nem tudnék elkapni.

vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek