2018 augusztus 10.

Színre lép a Faragó-csapat!

Az ifi vb csapat Szolnokon küzd. 

faragotamas MTI EPA

A lány ifi és junior keret együtt készül a soron következő világeseményekre, ráadásul a fiatalabbaknak augusztus végén Belgrádban lesz jelenésük a vb-n.

Nos, most egy felkészülési tornán csiszolhatják tudásukat Szolnokon.

„Bármennyire is fájó kimondani, a ’99-es korosztály lyukas, a legjobb szándékkal is hat-hét játékost tudtunk meghívni, köztük azt a Vályi Vandát, aki ismert betegsége miatt még nem edzett velünk, és ha minden jól meg, a jövő héten csatlakozik – mondta Faragó Tamás az mvlsz.hu-nak. – Az ember körülnéz, keresi azokat a lányokat, akiknek most kellene szerepelniük, de sajnos nem látni őket, abbahagyták, vagy éppen nem futották be azt a pályát, amit jósoltak nekik. Miután a fiatalabbak jobbak, pontosabban a 2000-es korosztály az átlagosnál jobb, míg a 2001-es erősnek nevezhető, elsősorban rájuk építünk mindkét világverseny esetében. Hogy ez mennyire lesz elég, majd kiderül. A két év komoly fizikai különbséget, hátrányt jelenthet, hogy mennyire leszünk képesek partnerei lennek az erővízilabdát játszó riválisoknak, momentán nem tudom megmondani. Tehetséggel, technikai, taktikai felkészítéssel igyekszünk majd kompenzálni. A junior Európa-bajnokságot illetően nem feltétlen vagyok bizakodó, a tisztes helytállásban bízom, az ifiknél azonban bármi megtörténhet. Az amerikaiak elleni csoportmeccs sorsdöntő lehet, de mint tudjuk, a negyeddöntő mindig a vízválasztó, a dráma. A tehetség csak ajánlás, a versenynél azonban ajánlásokkal nem foglalkoznak. Összehasonlítottuk az egy évvel ezelőtti tudásukkal a mostanit – mi tagadás, ennyi idő alatt sok új dolgot nem tudtak mondani, nem tanultak meg pöckölni, csavarni, óhéberezni. De azért reménykedem!”

Nemzetközi lány utánpótlás-torna (Szolnok): 

Augusztus 10., péntek
Kanada-Ausztrália, 17:30
Magyarország-Kína, 19:00

Augusztus 11., szombat
Kanada-Kína, 17:30
Magyarország-Ausztrália, 19:00

Augusztus 12., vasárnap
Kína-Ausztrália, 10:30
Magyarország-Kanada, 12:00

Lány ifi keret: 
Kapusok: Magyari Alda – POLO SC, Pápai Barbara – UVSE
Mezőnyjátékosok: Rybanska Natasa – Szentes, Muzsnay Fanni – FTC, Petőváry Luca – BVSC, Ármai Zita – FTC, Faragó Berta – BVSC, Utassy Kata – BVSC, Szellák Csenge – Tatabánya, Tátrai Szonja – Tatabánya, Pap Mónika – UVSE, Kudella Panna – Szentes, Dömsödi Dalma – Szentes, Kékesi Borbála – Eger, Peresztegi Nagy Kinga – POLO SC, Szabó Krisztina – Szentes, Huszti Vanda – Dunaújváros

Juniorkeret:

Kapusok: Aranyi Réka – Eger, Maczkó Lilla – UVSE
Mezőnyjátékosok: Kiss Eszter Lara – UVSE, Jenei Kata – Tatabánya, Koncz Hanna – BVSC, Mihály Kinga – Szeged, Vályi Vanda – DunaújvárosHozzászólás jelenleg nem lehetséges.