2016 február 24.

Szinkronúszás: Rióban Rióért

Hamarosan útra kel a Czékus Eszter – Czegle Fanni szinkronúszó párosunk, hogy az olimpiai kvalifikációs tornán kivívja a riói kvótát. 

Czekus-Czegle01

Tíz napig Rióra figyelünk! (fotó: Olivier Prieur)

Szeptember óta készül heti 9-10 edzéssel a Czékus Eszter-Czegle Fanni páros a február végi olimpiai kvalifikációs tornára. A nagy esemény előtt, természetesen Németországban és Franciaországban is megmérettettek, de már Brazília van a célkeresztben.

“Szombaton fogunk utazni tíz napra Rióba, – kezdte Czékus oldalunknak – körülbelül szeptemberben kezdtük el a felkészülést kifejezetten az olimpiai kvalifikációra a jelenlegi duópárommal Czegle Fannival, akivel ebben az idényben álltunk először össze, mint duó, de már 2008-tól kezdve egy csapatban dolgoztunk több alkalommal is. Az idő rövidsége miatt az Olimpiára való kijutás esélye kevés, hiszen ez egy olyan sportág, ami rendkívüli módon igényli a sportdiplomáciát és a “jelenlétet” a versenyeken, ami 2014 óta nem a legjobb páros versenyszámban.”

Czékus, aki az idei kazanyi vb-t is megjárta, már a londoni olimpián belekóstolt, milyen érzés a sportág legnagyobb versenyén részt venni, hiszen ekkor Kiss Szofival az oldalán kijutott az ötkarikás játákokra, és végül a 21. helyen végeztek. Most az esélyekről, a tőle megszokott óvatosággal nyilatkozott.: “Elvárásaink, hogy minél jobb pontot kapjunk, és hogy jelezzük, igenis van ütőképes párosa Magyarországnak, és a jövőben is lesz! Úgy gondoljuk, ez egy fontos lépés a jövő évi hazai rendezésű Vb-vel kapcsolatban illetve a 2020-as olimpiához is feltétlen szükséges lépcső.” – fejezte be olimpikonunk.

A kvalifikációs verseny március 7-ig tart. A riói olimpián 24 páros fog küzdeni.

Kapcsolódó cikkek