2015 június 29.

Szinkronúszás: a szövetségi kapitány elégedett

Véget ért a bakui Európa Játékok, ahol a szinkronúszóink solóban, duóban és csapatban is megmérettetek. Hámori zsuzsanna, szövetségi kapitány értékelt.

noi valogatott szinkronuszas baku MOB

A magyar csapat (Fotó: MOB)

A lányoktól még a döntő nem volt elvárható, de így is fontos tapasztalatokkal gazdagodtak. Nem könnyítette meg a dolgunkat, hogy az utolsó pillanatban, három héttel a verseny előtt tudtuk meg: mehet a csapat Bakuba – kezdte Hámori Zsuzsanna szövetségi kapitány az utanpotlassport.hu-nak – Továbbá az sem, hogy a többiekkel ellentétben mi csak nyolc versenyzőt vihettünk tíz helyett. A kombinációs kűrben még a laikus is látja, hogy tíz emberrel meg lehet csinálni a párosdobást, amelynek a technikai értéke 7.3 pont feletti, míg nyolccal nem. Szóval kaptunk is, meg nem is, de örültünk, hogy ott lehettünk. Ez az első lépcsőfok volt, az a cél ugyanis, hogy a 2017-es budapesti vizes világbajnokságon a mostani juniorok adják a válogatott gerincét.

Az egy éve tartó munka kevés, de 2017-ben beérhet a munka gyümölcse, vallja egykori olimpikonunk. Csupán egy éve dolgozunk együtt az artistaképző iskola tanáraival, akik az ugrásokat tanítják a lányoknak. A módszer más országokban már évtizedek óta gyakorlat. De még így is azt mondom, ez volt az első verseny, amelyen az ugrásaink jól sikerültek. Párosban hátrányt jelentett, hogy a pontozóbírónk nem pontozott, a kombinációs kűrben pedig a hat emberrel versenyző osztrákokat elénk sorolták. Szakmailag az lehetetlen lenne, de a bírókat befolyásolta, hogy a csapat a sajnálatos balesetben megsérült lányokért versenyzett. – fejezte be Hámori

A magyar junior szinkronúszó-válogatott eredményei a bakui Európa Játékokon.:

Egyéni: 1. Anyiszja Neborako (orosz), …21. Szabó Veronka.

Páros: Valerija Filjenkova, Darja Kulagina (orosz), …16. Fodor Adél, Harcsa Viktória.

Csapat: 1. Oroszország, …13. Magyarország (Dimanopulosz Dorina, Fodor Adél, Harcsa Viktória, Kertai Lili, Kézdi Fanni, Lukovszky Sarolta,  Riemer Alexandra, Szabó Veronka).

Kombinációs kűr: 1. Oroszország, …14. Magyarország (Dimanopulosz Dorina, Fodor Adél, Harcsa Viktória, Kertai Lili, Kézdi Fanni, Lukovszky Sarolta,  Riemer Alexandra, Szabó Veronka).

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek