2014 november 30.

Szilágyi Péter: Minden adott, hogy jövőre a Miskolc az OB I-ben szerepeljen

November közepén egy edzőváltás, “edzőhelyettesítés” történt a Miskolc férfi Ob I/b-ben jelenleg listavezető csapatánál. A változást semmi nem indokolta, az élet hozta így, de az új trénerrel is változatlanok a célok.

szilagyipeter06

Az idén már az első osztályt célozza meg a Miskolc (Fotó: vizipolo.hu)

Érdekes helyzet állt elő Miskolcon. Bíró Attilának ugyanis nem sikerült megegyeznie az új-zélandiakkal – a válogatotthoz élő szerződés köti – így “visszarendelték”, és nem engedték, hogy a miskolci edzősködést és az új-zélandi szövetségi kapitányi feladatokat egyszerre lássa el. Mikor ezt megtudta, beszélt régi barátjával, Szilágyi Péterrel, hogy mi lenne, ha ő vinné 2015 nyárig a csapatot. Ugyanis ekkor jár le a kontraktusa a szigetországban és minden bizonnyal hazatér. Szilágyi neve ismerős lehet a vízilabdabarátok számára, hiszen volt a magyar női válogatott szövetségi kapitánya, és a 2006-os eb-n bronzéremig vezette a csapatot, majd Ausztráliában dolgozott. Egy éve tért haza, eddig Dunaújvárosban egyengette a női utánpótlás munkát, de ahogy fogalmazott nem napi szinten. Megjegyzendő, hogy a városban, így tudta figyelni lánya vízilabdás teljesítményét is. Szilágyi Dorottya az utánpótlás válogatott tagja volt idén nyáron, az U18-as csapatban az ő nyakába is bronzérmet akasztottak Madridban, és már a felnőtt válogatottban is bontogatja szárnyait, de vissza az edzőhöz és a Miskolchoz.

 Szilágyi Péter az edzőváltásról, a vizipolo.hu-nak:

Októberben megnéztem a csapatot és a hónap második felében már segítettem a tréningeken, aztán néhány meccset együtt csináltunk végig Bíró Attilával, hogy zökkenőmentes legyen a váltás. A tabella első két helyezettjével már én meccseltem, és mindkét összecsapást meg is nyertük, úgyhogy végül jól sült el az egész. – a tervekről pedig eképp nyilatkozott – A  csapattól egyértelmű elvárás az Ob I-be jutás. Az a kérdés hogy ez a mentális erő, amit látok a meccseken tovább tudják-e vinni. A fizikális dolgokon tudunk még javítani, hiszen ehhez biztosítottak a körülmények, az uszoda, a konditerem. Annyit edzünk, amennyit akarunk, Ob I-es körülmények vannak már most. Ha megnyerjük a bajnokságot és feljutunk, megvan a megfelelő anyagi, szakmai, erkölcsi háttér Miskolcon, hogy Magyarország harmadik legnagyobb városában is Ob I-es vízilabda legyen a Kemény Dénes uszodában. – zárta előretekintését a tréner.

A Miskolc nemcsak a felnőtt OB I/b-ben hanem a Komjádi Kupában is jól teljesít, hiszen már a legjobb nyolc között a gárda, többek között az Egert (!) búcsúztatta a csoportmeccsek során. A legrangosabb utánpótlás kupa elődöntőjéért a Szombathellyel meccselhet, ha ez is megvan, jöhet a legjobb négy, ami már az előrelépésnél is nagyobb teljesítmény lenne a kelet-magyarországi együttestől. Szilágyi reméli itt is megállja a csapat a helyét, arra a kérdésre, hogy találkozunk-e a végső küzdelmekkor, sokat sejtetően csak ennyit felelt: Találkozni biztos, hogy találkozunk, de remélem nem sok ideig, mert már a döntőre kell készülnöm a csapattal.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek