2015 szeptember 14.

Szép sikerek a szegedi tornán – Magyar együttesek a szerb és az olasz csapatok előtt

Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a  Napfényfürdő Aquapolis-Hunguest Hotels Challenge Cupot. A rangos nemzetközi tornát a BVSC nyerte, megelőzve az UVSE együttesét, harmadik a Partizán, negyedik a Posillipo lett.VIII. Napfenyfurdo Aquapolis-Hunguest Hotels Challenge Cup01

Négycsapatos nemzetközi felkészülési tornát (1999 után születettek) rendeztek Szegeden. Igen illusztris volt a mezőny, hiszen a BVSC és az UVSE mellett, a szerb iskolát a Partizán, még az olaszt a Posillipo képviselte.

Az első napon a két magyar együttes csatáját a BVSC nyerte, azonban a Szőnyi útiak  egygólos vereséget szenvedtek a Partizántól. Az UVSE is begyűjtötte első győzelmét a Posillipo ellen. Az utolsó napon egy kérdés maradt, vajon a Zoufal Norbert vezette együttes legyőzi-e a Posillipot ezzel megnyerve a tornát? – a válasz, igen lett. A második az UVSE, a harmadik a Partizán, a negyedik az olasz gárda lett.

A VIII. Napfényfürdő Aquapolis-Hunguest Hotels Challenge Cup:

I. BVSC
II. UVSE
III. WPC Partizan Raiffeisen
IV. Posillipo Napoli Water Polo Team

Stefan Ciric a Partizan edzője: Harmadik alkalommal vagyunk a tornán, mindig nagyon jó a hangulat. A helyszínről azt hiszem nem is kell beszélnem, hiszen minden fantasztikus. A mérkőzések minden alkalommal nagyon szorosak, egygólos különbségekre játszanak a csapatok. Egy hete kezdtük meg a felkészülésünket, nem vártunk nagy eredményt, természetesen mint Partizan, nem lehetünk elégedettek a harmadik helyezéssel, de azért nem panaszkodunk.

Gennaro Mattiello a Posillipo trénere: A 4. hely egy jó eredmény ahhoz, hogy tanuljanak belőle a gyerekek. Megismerték a nemzetközi mezőnyt. A Szerb és a Magyar vízilabdaiskolák a legkeményebbek, jó tapasztalat volt. Elégedett vagyok, mert fiatal a csapat, három játékosunk is 15 év alatti. Történt egy kis incidens az utolsó meccsen, amit nagyon sajnálunk, ebből is tanulunk. Reméljük, hogy meg tudjuk még mutatni a jövőben, hogy mennyit fejlődtünk.

Benczur Márton az UVSE edzője: A torna zárásaként a Partizannal csaptunk össze, igazi Magyar-Szerb derbi alakult ki. Fantasztikus lelkesedéssel játszottunk. Ki kell emelnem Vértes, Baksa, Bimbó-Szuhai és Kádár játékát, aki ráadásul az egész torna legjobb teljesítményét nyújtotta. Ugyanakkor gratulálok a BVSC-nek, megérdemelten lettek elsők. Köszönjük a szervezőknek, Forgách Istvánnak és Hülvely István vezérigazgatónak, akiknek köszönhetően ez a torna már sokadszorra jöhetett létre.

Zoufal Norbert a BVSC trénere: Nagyon elégedett vagyok, bár tegnap még úgy éreztem, hogy a szerbek bedaráltak minket, ma az olaszoknak esélyük sem volt, még úgy sem, hogy inkább erőjátékot játszottak, mint vízilabdát.
Remélem, hogy legközelebb is meghívást kapunk, jó gyakorlás volt ez a bajnokság előtt.

Sz. B.

Fotó: Iványi AurélHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek