2018 február 09.

Szavics vázolta a jövőt

A szerb szövetségi kapitány és a Crvena Zvezda trénere, a szerb klubokról és a bajnokságról is szomorú képet festett, de vázolta a kiutat.

dejanszavics01

Néhány nappal ezelőtt a Dejan Szavics a szerb vízilabdaélet nehézségeiről beszélt. A minap pedig a dnevnik.rs-nek is beszámolt a hiányosságról.

Mint ismeretes, a hétvégén játszották le a Regionális Ligában az idény egyik legérdekesebb meccsét – Az “alsóházban” a Vojvodina-Crvena Zvezda meccs 7-7-tel ért véget a találkozót úgy jellemezte a kapitány, hogy Szerbiában sajnálatos módon egyre kevesebb ilyen szoros meccs van, de reméli, hogy a Liga segítségével erősödhet a bajnokság és még több ilyen minőségi mérkőzés lesz. Ez az egyetlen módja, hogy a sportág túlélje ezt a helyzetet – mondta.

Érdekesség, hogy a Regionális Ligában a felsőházban (A1) csak egyetlen szerb csapat van, a Partizán Belgrád, de jövőre már három is lehet, hiszen a Vojvodina és a Crvena Zvezda is csatlakozhat a legjobbakhoz.

Nagyon fontos számunkra, hogy annyi klubot adjunk a Regionális Lgában amennyit csak tudunk. Fontos, hogy a szerb bajnokság minősége helyreálljon – mondta Szavics, aki hozzátette, hogy a Regionális Liga miatt leértékelték a szerb bajnokságot, ami nincs jól, hiszen március 31-től, június 6-ig tart a pontvadászat.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek