2020 június 08.

Súlyosan megsérült Varga Dénes

Súlyos térdsérülést szenvedett Varga Dénes, az Európa-bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya.

Vári Attila, a magyar szövetség elnöke a szervezet hétfői közleményében elmondta, hogy a Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom Waterpolo pólósa a nemzeti csapat összetartásának egyik edzésnapján sérült meg, aminek következtében meg kellett műteni. Hozzátette, a sérülés várhatóan nem veszélyezteti a játékos jövő évi olimpiai szereplését.

Madaras Norbert, az FTC vízilabda-szakosztályának elnöke elmondta, a 33 éves olimpiai bajnok előreláthatólag három-négy hónap múlva végezhet teljes értékű munkát.

“Az biztos, hogy a nyári Magyar Kupán még nem számíthatunk csapatkapitányunkra, akit biztosítottunk támogatásunkról. Az FTC mindent megtesz annak érdekében, hogy klasszisunk minél hamarabb egészséges legyen és a csapat rendelkezésére álljon” – fűzte hozzá.

– Úgy történt, hogy volt egy csapatprogram, paintballozás, amin a részvétel kötelező volt és bár nem sok kedvem volt jelen lenni, csapatkapitányként nem szívesen bojkottáltam volna ezt az eseményt. Egy szerencsétlen mozdulat következtében megsérült a térdem. A dolog azért fájó, mert akkor is dühös lennék, ha ez vízilabdázás közben történt volna, mert azért “valahol” mégiscsak az a dolgom. Vagyis ott a sérülés “benne van”. Amikor tavaly Kvangdzsuban megsérültem, nem sok mindenkit lehetett hibáztatni. Akkor megbeszéltük, hogy a lehető legkevesebbet játszom, ez így is volt, de mégis becsúszott egy malőr. Most viszont sajnos nem erről van szó, hanem egy teljesen felesleges és elkerülhető baleset történt egy számomra felesleges programon – mondta a vlv.hu-nak.

Hozzátette: jelenleg úgy gondolom, az erőmből arra futja, hogy a Ferencvárossal érvényben lévő, még két évre szóló szerződésemben foglaltaknak maximálisan eleget tegyek mind edzés, mind pedig eredményesség szempontjából. Ez azt jelenti, hogy a Fradival szeretnék még legalább két bajnokságot nyerni.”

Varga elmondta, ismerve azt az érzést, ami átjárt az utóbbi időkben, tudva, hogy ehhez mi kell, milyen rengeteg munka, sok győzelem és persze nem esett rosszul az sem, hogy a győztes tornákon, legyen az Európakupa, BL- vagy Európa-bajnokság, mindig külön jutalmazták a teljesítményemet MVP-díjjal, nagyon nehéz azt az önbizalmat, azt a lendületet újra összeszedni.”

Hozzáfűzte: egy sok komponenses hátteret igényelne, hogy eredményesen szerepeljek a válogatottban, és jelenleg nem látom, hogy ez meglenne, hogy ezt bele tudnám tenni. Bár még az elején vagyok, de azt sem látom, hogy meglenne a szándék és biztosítottak lennének a lehetőségek a vízilabda közegében ahhoz, hogy az én gyógyulásom, regenerálódásom kellően intenzív legyen. Ez nem jelenti azt, hogy nem teszek meg mindent, de mivel van családom és civil életem, ami egyre fontosabb, sőt, ezért az a prioritás, hogy rájuk fordítsam azt az időt, amit egy ilyen helyzetben az extra gyors gyógyulás igényelne – zárta szavait a klasszis.

(MTI-vizipolo.hu-vlv.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek