2015 szeptember 09.

Súlyos etikai vétség – Fegyelmi eljárás indult egy játékvezető ellen

Fegyelmi eljárás indult egy OB I-es játékvezető ellen, miután a tavalyi  szezonban több által vezetett meccsre fogadott.altalanosvizilabdakep02

A Magyar Vízilabda Szövetség felé idén júliusban jelezte a Szerencsejáték Zrt, hogy az egyik Ob I-es játékvezető az általa vezetett mérkőzésekre fogadásokat kötött.

Az ilyen esetek kiküszöbölésére az MVLSZ és a Szerencsejáték Zrt. együttműködési megállapodást kötött. – áll a mvlsz.hu hírében. Ezek alapján:

 „A Magyar Vízilabda Szövetség által szervezett férfi és női ob I-es bajnokságban, valamint a Magyar Kupa mérkőzésein bármely hivatalos funkcióban – játékos, klubvezető, edző, közreműködő személyek – csak olyan személy vehet részt, aki a szövetséghez aláírva eljuttatta a Szerencsejáték Zrt. által elkészített „Hozzájárulási nyilatkozatot”, egyben vállalja a nyilatkozatban meghatározottak maradéktalan betartását.”

A pár napja megtartott játékvezetői konferencián valamennyi érintett aláírta a nyilatkozatot, majd a Szerencsejáték Zrt megnevezte a bírót. Horváth Csaba kilenc alkalommal fogadott a 2014/2015-ös szezonban általa vezetett mérkőzésekre.

A Magyar Vízilabda Szövetség Versenyirodája a Játékvezetői Bizottsága fegyelmi eljárást indított a Horváth Csaba ellen.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek