2015 március 09.

Spanyolok kalandjai Újbudán, avagy az OSC-nél járt a BL-győztes

Az OSC a Bajnokok Ligája címvédőjét látja vendégül, a spanyol Barceloneta pár napig az újbudaiak vendégszeretetét élvezi. A vizipolo.hu exkluzív helyszíni tudósítása.DSCN0702

Jól megtermett fiatalemberek ballagtak komótosan a Nyéki Imre-uszoda lelátóin. Az A-Híd OSC csapatának otthont adó létesítmény este fél nyolckor még nyüzsgött a vendégektől. A vízben a napi munka fáradtságát hosszokkal levezető uszodalátogatók valószínűleg nem is tudták, milyen illusztris sportolók vetkőznek úszónadrágra a parton. Aztán nyolc óra tájban a vízből eltűntek az úszók, a köteleket kihúzták a partra, és a terep a vízilabdázásé lett.

A CN Atlétic-Barceloneta tavaly május elnyerte a világ legjobb csapat címet, ugyanis fennállása során először megnyerte a Bajnokok Ligáját. A spanyol rekordbajnok most azért érkezett Budapestre, hogy együtt edzzen, kétkapuzzon és edzőmeccset játsszon az OSC-vel.

DSCN0782

– Nagy lehetőség ez nekünk – mondta a spanyol sztárokat nézegetve Becsey Péter sportigazgató. Persze magyar részről is nagy nevek, világbajnokok vagy éppen olimpiai bajnokok voltak jelen. Rögtön például Benedek Tibor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a lelátóról figyelte, mit tudnak a csapatok.

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője egy mágnestábla segítségével hosszan elemezte a Barceloneta játékát. Olyan mondatok röpködtek a levegőben, mint “nagyon tudnak védekezni…”, vagy “az az erősségük, hogy..” – mi most a műhelytitkokat nem akarjuk elárulni. Az biztos, hogy többször előkerült a spanyolok Eger ellen nyújtott teljesítménye, ugyanis a két gárda egy csoportban szerepel a Bajnokok Ligája idei kiírásában. És amíg a hevesieknek küzdeniük kell a hatos döntőbe kerülésért – teszik ezt becsülettel, a második helyen állnak a csoportban – addig a barcelonaiak a rendező jogán már ott vannak. (Hozzátesszük, miután friss hír, 2016-ban és 2017-ben Budapest ad otthont a végső küzdelmeknek, reményünk lehet egy hasonló kiváltságra majd..)

A nyugalom szobrait lehetett megmintázni a vendégekről egészen addig, amíg a vízbe nem ugrottak. Szirányi Balázs, a Barceloneta magyar idegenlégiósának segítségével faggattuk őket eddigi budapesti élményeikről. “Budapest csodás, minden rendben” – válaszolta kissé szűkszavúan argentin idegenlégiósuk, Gonzalo Echenique. Aztán mondott néhány jó szót az ételről, nem véletlenül. “Elvittem őket kajálni egy jó étterembe – tette hozzá Szirányi, aki egyébként nem játszott, ugyanis eltört az ujja nemrégiben, azt fáslizgatta hosszan.

DSCN0736

– Hétfőn és kedden tudunk a spanyolokkal készülni, aztán szerdán bajnoki forduló, remélem, hogy azért Szentesen tudunk majd győzni ettől a kis extra terheléstől is – ezt már Vincze Balázs mondta, majd, miután edző, némi meglepetésre ő is a vízbe ugrott. Az edzőmeccsen azonban fiainak kellett bizonyítaniuk.

Ezúttal persze nem maga az eredmény volt a legfontosabb, inkább a játék elemeinek gyakorlása  – ezért is hívják edzőmeccsnek. A délelőtti találkozón is ez dominált: sokáig fej-fej mellett haladt a két együttes, de 10-10 után, a végén az OSC sok fiatalt vetett be, ezt követően pedig a vendégek eldöntötték a meccset. Ezúttal a spanyolok kezdtek jobban, az első negyedet 3-1-re nyerték. Kayes révén az OSC vezetett, majd kihagyott egy ötméterest, aztán jöttek a BL címvédői. Lefordulás, megúszás, előnygól. Amíg középen folyt a küzdelem, addig a pálya szélén tovább folyt az edzés. A félidőben 5-2-re vezettek a spanyolok, aztán feljött az OSC, az biztos, mindkét oldalon klasszismegoldások jötte, klasszisoktól. Spanyol-magyar együttműködés, amelyből mindkét félnek haszna származik. A hírek szerint csütörtökig láthatjuk Budapesten a Bajnokok Ligája címvédőjét.

DSCN0776

Gy. Zs., Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek