2016 október 03.

Sorsoltak a Bajnokok Ligájában – Kemény, de verhető ellenfeleket kapott az Eger és az OSC

A Bajnokok Ligája második körének az Eger házigazdaként vág neki, míg az OSC Bresciába utazik. Mindkét magyar csapatnak alaposan meg kell küzdenie a továbbjutásért.

Budapest, 2016. október 2. Lukas Seman, az OSC-Újbuda játékosa (b) és a hannoveri Jom Winkelhorst a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezõje elsõ körében játszott A-Híd OSC-Újbuda - Waspo Hannover mérkõzésen a budapesti Nyéki Imre Uszodában 2016. október 2-án. A magyar csapat 12-11-re gyõzött, így százszázalékos teljesítménnyel csoportelsõként jutott tovább. MTI Fotó: Illyés Tibor

MTI Fotó: Illyés Tibor

Az elmúlt hétvégi 1. forduló után, ma kisorsolták a második kör csoportjait a Bajnokok Ligájában. Itt már két magyar csapatért szoríthatunk, hiszen az OSC mellett az Eger is bekapcsolódik a küzdelmekbe.

A hevesiek házigazdaként fogadják a Marseille-t, a Sport Managementet és Mornar Splitet. Meg kell nyernünk ezt a csoportot. A Biros-gálát után, egy hét múlva is egy jó bulit akarunk csapni, maximálisan kiszolgálva a közönségünket. – fogalmazott Dabrowski Norbert az Eger vezetőedzője a klub honlapjának.

Az OSC az F-csoportba került. Vincze Balázséknak a Bresciába kell utazniuk, ahol a házigazdákon kívül, a Zvezda és a Kazany lesz az ellenfelük.

Mindkét csoportból az első két csapat jut tovább, de nem mindegy, hogy hányadik helyen, hiszen a harmadik körben a csoportelsőkhöz, csoportmásodikokat sorsolnak. A főtáblára majd a nyolc csapatból négy jut fel. A Szolnok mint ismeretes a rendező jogán, ott van a május végi Final Six-ben is.

A csoportok: (a játéknapok, október 14-16.)

E csoport (Eger):
ZF-Eger, CN Marseille (francia), SM Verona (olasz), VK Mornar Split (horvát)

F csoport (Brescia):
A-Híd OSC-Újbuda, AN Brescia (olasz), Crvena zvezda (szerb), Szintez Kazan (orosz)

G csoport (Herveg Novi):
NC Vuliagmeni (görög), Duisburg (német), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Waspo Hannover (német)

H csoport (Rijeka):
Primorje Rijeka (horvát), CN Sadabell (spanyol), CSM Digi Oradea (román), Steaua Bucuresti (román)

A Bajnokok Ligája főtáblájának mezőnye:

A-csoport: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP, Olimpiakosz (görög), Spandau 04 (német), Nice (francia), A kvalifikációs sorozatból érkező csapat (a D mérkőzés győztese), a kvalifikációs sorozatból érkező csapat (a B mérkőzés győztese)

B-csoport: Jug Dubrovnik (horvát), Pro Recco (olasz), CNA Barceloneta (spanyol), Partizan Beograd (szerb), A kvalifikációs sorozatból érkező csapat (az A mérkőzés győztese), A kvalifikációs sorozatból érkező csapat (a C mérkőzés győztese)

A Bajnokok Ligája Hatos Döntőjét tavalyhoz hasonlóan, (2017. május 25. és 27. között) Budapesten rendezik.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek