2015 július 03.

Sima győzelem a szlovákok felett, 17 éves újoncot avattunk

A magyar válogatott könnyedén győzött Szlovákia ellen barátságos találkozón, Tatabányán. A fiatal Nagy Ádám bizalmat kapott a szövetségi kapitánytól, első alkalommal volt válogatott.DSCN2720

A kedden rekrutált Szivós Márton még utcai ruhában, beöltözve figyelte társait, de mint elmondta, azért már a nap folyamán már ott volt a társak között, az edzésen. A magyar férfi vízilabdaválogatott a kazanyi világbajnokságra készül, nyakunkon az év legnagyobb eseménye, ennek a felkészülésnek része többek között a szlovákok elleni barátságos mérkőzés. Tatabányán egész pénteken a póló körül forgott a világ, kora délután All Star-gálát rendeztek, este pedig a válogatott fellépése. Benedek Tibor a jövő hét végi Vodafone-kupát beharangozó sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szerkezeti át- (illetve vissza-)rendeződés miatt Salamon helyett Szivós érkezett a keretbe. Szerdán pedig az derült ki, Jansik is elköszönt, a szűkítés jegyében.

A szlovákok ideális partnernek ígérkeztek, tekintve, hogy pár hete az Universiade-csapat is könnyen győzött északi szomszédunk ellen, 12-7-re. Igaz, aztán az egyetemi világversenyre készülők a nagyválogatottat is legyőzték. Persze Benedek Tibor csapata még koránt sincs csúcsformában, folyik az alakítgatás, mindennek majd a vb-re kell tökéletesnek lennie.

Szivós mellett ezúttal Nagy Viktor, Hárai Balázs és Madaras Norbert is pihent, viszont kíváncsian várhattuk, a kerettel készülő, mindössze 17 éves Nagy Ádám vajon lehetőséghez jut-e a felnőttek között…

DSCN2795

Nagy Ádám (középen) 17 évesen első válogatottságát ünnepelhette (Fotó: Vizipolo.hu)

Jól kezdett a magyar válogatott, legalábbis hamar 4-0-s vezetéshez jutott – ez több mint jó kezdés. Gór-Nagy góljával szereztünk előnyt, majd vízbe szállt Nagy Ádám is. Második gólunkat Varga Dénes lőtte, aztán Vámos majd Német Toni villant. A tatabányai gála folytatódott (4-0).

A második felvonásban tovább fesztiváloztunk: négy gólt lőttünk, négy gyönyörű gólt hasonló pozícióból, középről, távolról – Hosnyánszky, Varga Dénes, Erdélyi, Manhercz.  Közben Nagyot is felavatták, megkapta első kiállítását, de már 8-0-ra vezettünk, amikor Bruder szépített. Ne feledjük, a szlovákoknál tempózik már az OSC kassai születésű játékosa, Bundschuh, de ez sem segített. Félidőre Erdélyi találatával 9-1-gyel mentünk.

DSCN2731

Bedő lőtte 10. gólunkat, a forró nyári időben játszadoztunk az ellenféllel. Lévai is beállt, a tatabányai kötődésű kapus nagy védésekkel mutatkozott be. A végén kicsit közelebb engedtük a szlovákokat, de lényeg, a Vodafone-kupa előtti sikeres főpróba megvolt.

Barátságos férfi vízilabda-mérkőzése, Tatabánya

Tatabánya, Gyémánt Fürdő, 600 néző

Magyarország – Szlovákia 14-5 (4-0, 5-1, 3-2, 2-2)

Gólszerző: Bedő 3, Erdélyi 2, Varga Dénes 2, Vámos 2, Manhercz, Hosnyánszky, Gór-Nagy, Német, Angyal ill. Bruder 2, Famera 2, Kolarik

Gy. Zs., Sz. B.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek