2015 augusztus 18.

Sike József: Rögös lesz az út

A férfi Ob I újonc együttesében sok játékos cserélődött ki a tavalyi szezonhoz képest. A Miskolc vezetőedzője, Dr. Sike József tudja, hogy nem lesz egyszerű dolga, mire az együttesből csapatot formál…

2015 Miskolcketkapu

Óvatosan fogalmazott a Miskolc nyáron kinevezett vezetőedzője, amikor az esélyekről kérdeztük. Tudja, hogy nem lesz egyszerű dolga, bármennyire is ígéretes keretről van szódr. Sike József a vizipolo.hu: Ez egy vadonatúj csapat, hiszen hat játékos elment és nyolcan érkeztek. Kértem türelmet Miskolcon is, de a játékosoktól is, hiszen ebből a garnitúrából, nem lesz az egyik pillanatról a másikra egy csapat. Bízom abban, hogy a játékosállomány a nevek alapján nem rossz, és a biztos bentmaradás kivívható.

– Ezzel a kerettel azért merészebb álmokat is lehet szövögetni…

S. J.: Az a baj, hogy fiatal, új csapatnál sok mindent figyelembe kell venni. Ha egy hasonlattal szeretnék élni, ez olyan mint a hullám. Tehát vagy a tetején vagyunk, vagy az alján. Felkészültem rá, és tudom is, hogy sokszor lesz olyan, hogy lesz meglepetés mérkőzésünk pozitív értelemben, de lesz negatívban is. Még mire a játékosok megismerik egymást, kialakul a játékunk, ehhez idő kell. Általában, mikor a világválogatott, bármilyen klubcsapattal játszik, nem mindig a világválogatott nyer, mert még az nem csapat. Azt gondolom, hogy a legnehezebb munka, hogyan válunk csapattá valamint, hogy tudom összehangolni a szerb és a magyar mentalitást. A szerbek nagyon szép játékrendben játszó harcos sportolók, a magyar bohémebb, ügyesebb, érdekesebb, többet kockáztató. Ahhoz, hogy ebből normálisan kialakuljon egy csapat, ahhoz rögös lesz az út.

– Ehhez mennyi idő kell?

S. J.: Tavaszra már kialakulhat a csapat. Ez minden új együttesnél így volt, ha visszanézünk a múltba, hogy a szezon második fele jobban sikerült. Mire megismerték az edző hitvallását, egymást. Ez egy négy, öt hónap.

– A városban is egyre inkább kezd a köztudatban lenni a sportág.

S. J.: Miskolc gazdasági potenciálja elbírja azt, hogy egy Ob I-es vízilabda csapata legyen Kemény Dénesről elnevezett uszodában. Azt nem felejtsük el, hogy Miskolc Ob I-es történelme 2015-től kezdődik, tehát ezt is tanulni kell. Azt gondolom, hogy az alapcélt, amit kitűzött a vezetést, tehát a 9-12. hely valamelyikét azért tűzte ki, mert ha nem emeltek volna létszámot, akkor a biztos bentmaradás, ami az osztályzó nélküli bentmaradást jelenti az a 12. hely. Ezt a létszámemeléstől függetlenül tűzte ki a klub, szerintem ez egy szép cél. Nagyon nagy meglepetés lenne az, ha bekerülne az első nyolcba az együttes, ugyanis még nincs rutinja.

Sz. B.

Fotó: vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek