2015 január 03.

Szavics: Történelmi évet zárt a szerb póló

Szerbia a tavalyi évben szinte mindent vitt. A felnőtteknél a három világversenyből mind a hármon aranyat szerzett. Nem csoda, hogy a szövetségi kapitány, Dejan Szavics elégedett volt a nyújtott teljesítménnyel.

szerb valogatott02

Négy arany 2014-ben! A szerb póló életében az egyik legsikeresebb év volt! (Fotó: vizipolo.hu)

A Világligát, a Világkupát az Európa-bajnokságot valamint a fiatalok az U19-es Eb-t is megnyerték a 2014-es évben. Dejan Szavics a beta.rs-nek adott interjúban, így fogalmazott: “Ha megnézzük az eredményeket, és a korábbiakat is idevesszük, amiket Szerbia és Montenegró válogatottja néven játszott az ország, azt kell, hogy mondjam az egyik legsikeresebb évet zárta a csapat a szerb póló életében. A négy arany nagyon ritka egy sportágon belül egy évben” – majd így folytatta – A 2015-ös esztendő fő célja az, hogy a felnőtt csapat megszerezze az olimpiára a kvalifikációs jogot, a Világligán vagy a kazanyi Világbajnokságon. – fejezte be a szerb mester.

Ahogy az olasz válogatott az Egyesült Államokban “vendégeskedik“, úgy Dejan Szavics fiai sem pihenéssel töltötték az év végét. A kapitány ugyanis edzéseket vezényelt a srácoknak.

A meghívott játékosok névsora a tréningekre:

Branislav Mitrovics, Nemanja Ubovics, Sava Randelovics, Nikola Jaksics, Dimtrije Risticevics, Lazar Dobozanov, Marko Manojlovics, Nemanja Vico, Dusan Mandics, Strahinja Rasovics, Viktor Rasovics, Ognjen Stojanovics, Dimimtrije Obradovics, Gavril Subotics, Radomir Drasevics.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek