2016 július 08.

Rutin és fiatalság – Íme, az USA olimpiai kerete

Dejan Udovicsics kihirdette a Riói csapatát. Az amerikai együttesben két változás van a tavalyi kazanyi vb-hez képest. Érdekesség, hogy a legrutinosabb játékos már az ötödik olimpiájára készül.usawaterpolovilagliga

A tavalyi kazanyi Vb-hez képest fiatalított a kapitány. Ben Hallock 19 évesen került be Jackson Kimbell helyett, míg Nikola Vavics helyett Thomas Dunstan játékára számít a Udovicsics Rióban. A csapatban megtalálhatók a rutinos játékosok is. Elég Merril Moses vagy Jesse Smith nevét említeni, előbbi a második, utóbbi a negyedik olimpiájára készül. Azonban nem lehet elmenni Tony Azevedo neve mellett, aki már az ötödik olimpiáján lesz ott. A 34 éves játékos már ott volt Sydneyben is.

Az amerikaiak egyszer hódították el az aranyérmet az ötkarikás játékokon, 1904-ben. Háromszor nyertek ezüstöt (1984, 1988, 2008), és háromszor bronzéremet (1924, 1932, 1972). Legutóbb a nyolcadik helyen végeztek.

Rióban a “halálcsoportba” kerültek az amik, hiszen a horvátokkal, az olaszokkal, a spanyolokkkal, a montenegróiakkal és a fraciákkal játszanak. A csoportból a legjobb négy jut majd tovább.

Az USA kerete a riói olimpiára:

Kapusok: Merrill Moses, McQuin Baron

Mezőnyjátékosok: Thomas Dunstan, Ben Hallock, Alex Obert, Alex Roelse, Luca Cupido, Josh Samuels, Tony Azevedo, Alex Bowen, Bret Bonanni, Jesse Smith, John Mann. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek