2018 február 22.

Rudics: most tökéletesedhet a vízilabda

A horvát legenda beszélt a szabályváltozásokról, a javuló kommunikációról, és arról, hogy szó van arról, hogy a tokiói olimpiára két cserejátékost is lehessen majd utaztatni.

ratkorudics01

Az olasz tekintélyes portál, a wpdworld.com interjút közöl Ratko Rudiccsal.

A négy olimpiát is megnyert szövetségi kapitány mint elmondta, a barcelonai és az ostiai találkozón négy dolgot érintettek, ami a vízilabda játék alapelveit érintheti. 1., a vízilabdát dinamikusabbá kellene tenni 2., a játékban a technikásabb játékosoknak, nem a fizikai kontaktusnak kellene dominálni 3., a játéknak folyamatosabbnak kellene lennie, kevesebb megszakítás kellene 4., a játékot érthetőbbé kellene tenni a közvélemény számára. Azt gondolom, hogy ez a négy alapvetés szebbé tenné a vízilabdát – mondta szakvezető.

Rudics, azt is elárulta, amikor a barcelonai találkozóra sor került, pozitívan csalódott. a FINA vezetőivel a valódi változás felé tartunk, arról a vízilabdáról beszéltünk, amit látni akarunk. A legfontosabb dolog nemcsak a szabályok, hanem a marketing, a kommunikáció erősítése – mutatott rá.

Az interjú legérdekesebb része, amikor Rudics azt fejtegeti, hogy nem biztos, hogy Tokióban csak 11 játékos vehet részt válogatottonként az olimpián. Mint fogalmaz, a FINA-t meg fogják kérdezni, hogy ez a szabály csak a 2020-as olimpiára vonatkozik-e. Hozzátette, beszéltünk arról, hogy lehetséges legyen, hogy két tartalék játékost vihessen egy csapat Tokióba, de részletesen ezt a kérdést áprilisban fogjuk tárgyalni – mondta Rudics.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek