2015 március 01.

Rövidpályás úszó vk: Gyárfás szerint így már nincs mit ünnepelni

Egy doppingügy soha nem kívánatos, azaz nem felhőtlen az öröm, hogy ilyen áron bizonyultak a magyar úszók a legeredményesebbnek a decemberi dohai rövidpályás világbajnokságon – mondta Gyárfás Tamás az MTI-nek vasárnap, miután a Nemzetközi Úszó Szövetség, a FINA hat hónapra eltiltotta a brazil Joao Gomest.Gyarfas MTI01

A magyar szövetség elnöke, aki egyben a FINA alelnöke, leszögezte, hogy a szabályok egyértelműek. Vagyis Gomes miatt, aki a délelőtti előfutamokban három váltószámban is indult, a brazil váltók eredményét meg kell semmisíteni.
“Még ha mód is  van a fellebbezésre, kizárt, hogy a doppingvétség büntetlenül maradjon” – hangsúlyozta Gyárfás Tamás.
Eszerint pedig módosul a világbajnokság éremtáblázata, amelynek élén így Magyarország végzett 6 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel.
A sportvezető szerint nyilván jóval nagyobb lett volna a boldogság, ha a magyar küldöttség decemberben az összesített eredmények alapján nem másodikként, hanem világelsőként tér haza a vb-ről.
“Ma viszont, így már nincs mit ünnepelni. Ez is a dopping átka. Tudomásul vesszük a hírt, és mint mindenki más, előre tekintünk a nyári, ezúttal 50 méteres medencében zajló kazanyi világbajnokságra, hiszen immár ott kell helytállni” – mondta Gyárfás Tamás.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek