2014 július 12.

Románia kerete az Eb-re – Az otthon játszókra épít Stanojevic

Románia Eb-keretét is lehet már tudni. Dejan Stanjovic csapatában helyett kapott a gárda motorja is Cosmin Radu személyében, de a szövetségi kapitány elsősorban az otton játszókra épített csapatát.

2014 romania

Jó kis csapat lesz a román is a kontinenstornán, hiszen mióta Dejan Stanojevic a szövetségi kapitány egyre jobb eredményekre képes a csapat.

A válogatott az A csoportba kapott besorolást, tehát nem a mi csoportunkba, ez valamivel könnyebb ellenfeleket sejtet a csoportban, de ha az egyeneskieséses szakaszba bejutnak könnyen játszhatnak például Szerbiával vagy éppen velünk.

A csapat gereincét az otthon játszó játékosok adják:   Nagyváradból öt, a  Steaua Bukarestből három,  a Dinamo Bukarestből kettő játékos.  Azonban van  három idegenlégiós is a keretben. Andrei Buslia a Debrecenből, Andrei Goanta a Lille-ből, míg a legnagyobb név Cosim Radu a Rijekában.

Románia Eb-kerete:

Kapusok: Dragos Stoenescu (Dinamo Bukarest), Mihai Dragusin (Steaua Bukarest)

Mezőnyjátékosok:  Cosmin Radu (Primorje Rijeka), Tiberiu Negrean (Nagyvárad), Nicolae Diaconu (Nagyvárad)  Andrei Busila (Debrecen), Mihnea Chioveanu (Nagyvárad), Alexandru Matei (Dinamo Bukarest), Dimitri Goanta (Lille), Alexandru Ghiban (Steaua Bukarest), Andrei Cretu (Nagyvárad), Alex Popoviciu (Nagyvárad), Mihnea Gheorghe (Steaua Bukarest).

A románok a nyitónapon az ‘első bálozó Grúziával’ csapnak össze.

Fotó: wikipédiaHozzászólás jelenleg nem lehetséges.