2017 február 08.

Risztov Éva visszavonul – sajtóhír

Visszavonul Risztov Éva olimpiai bajnok úszó – írta a Ripost című napilap szerdai számában.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. A 14. helyen végzett Risztov Éva a Rio de Janeiró-i nyári olimpia nõi 10 kilométeres nyíltvízi úszóversenye után a Copacabana Erõdnél 2016. augusztus 15-én. Mivel kizárták a második francia Aurélie Mullert, így egy helyet elõrelépett a magyar sportolónõ. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

(MTI Fotó: Czeglédi Zsolt/archív)

A lap szerint a 31 éves sportoló egy vasárnap képernyőre kerülő televíziós interjúban jelenti be elhatározását.
“Elértem az álmomat, hogy olimpiai bajnok legyek, és ma már más dolgok érdekelnek. Egy menedzsmentcégnél kezdtem el dolgozni, ahol sportdivíziót indítottak. Egyelőre gyakornok vagyok, később pedig sportmenedzserként folytatom a karrierem. Nagyon szeretek kommunikálni, így ez nekem való terep lesz” – idézi a lap a Londonban tíz kilométeres nyíltvízi úszásban aranyérmes Risztovot.

Az úszót az MTI-nek nem sikerült elérnie. Risztov 2005-ös első visszavonulásáig kizárólag medencében versenyzett, s nyert három világ- és öt Európa-bajnoki ezüstérmet. Négy évvel később tért vissza, akkor már elsősorban a nyíltvízi úszásra koncentrált, de indult hosszabb medencés számokban is, melynek köszönhetően további egy ezüsttel és egy bronzzal gazdagította Eb-s medálgyűjteményét. A pályája csúcsaként Londonban olimpiai bajnok lett 10 kilométeren, tavaly Rióban címvédőként a 13. helyen ért célba.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek