2015 szeptember 03.

Risztov Éva a foci mellett kampányol

A Magyar Labdarúgó Szövetség a pénteki magyar – román meccsre készített kampányfilmet, amivel a tisztességes és sportszerű szurkolásra hívja fel a figyelmet.

Az MLSZ felmérve a Magyarország – Románia Európa-bajnoki selejtező előtti paprikás hangulatot, arra szánta el magát, hogy kampányfilmekkel hirdeti a sportszerű szurkolást.

éva

Szente Vajk (színész, műsorvezető) és Polyák Lilla (énekesnő/színésznő) mellet Risztov Évával kampányol az MLSZ, így szeretnék normális mederbe terelni a szurkolást. Az elképzelés nagyszerű. Ráadásul az úszónő köztudottan imádja a labdarúgást, saját állítása szerint 9-10 éves korában 213-at tudott dekázni. Az olimpiai bajnok videójának nyitóképére azonban olyan mondatot raktak ki, adtak Risztov szájába, amely amellett, hogy nem is szerepel a videóban, még hülyeség is -jegyezte meg a hír24.

A meghökkentő idézet a következőképpen fest:

“Világbajnokságot kétévente, olimpiát négyévente rendeznek, de magyar-román meccset csak egyszer”.

Nagy valószínűséggel mindenki tisztában van vele, hogy labdarúgó-világbajnokságot ugyan úgy négy évente rendeznek, mint Európa-bajnokságot vagy akár olimpiát. S jól tudjuk, hogy a magyar-román meccs sem csak egyszer van. Ráadásul most jön a jubileumi 25. Mivel alighanem nem törli az UEFA és a FIFA a versenynaptárából az Európa-bajnokságokat és a világbajnokságokat, így alighanem lesz is még rá bőven példa a jövőt illetően. Az elmúlt 34 évben túl sok örömünk nem volt az eddig találkozókban. Mindezt persze olimpiai bajnoknőnk is tudja, nem ő tehet a videója elejére felkerült hamiskás mondatról.

A Magyar Labdarúgó szövetség közösségi oldalán reagált tegnap a könnyen félreérthető mondatra a következő képpen: “Hozzánk is eljutottak a hírek, amelyek félreértelmezik Risztov Éva nyilatkozatát, amellyel a magyar-román Eb-selejtező előtt a sportszerű szurkolás fontosságára hívta fel a figyelmet. Olimpiai bajnoknőnk természetesen a saját sportágából indult ki, vizes vébét pedig kétévente rendeznek — ezt érthette félre az újságíró. És valóban, Magyarország-Románia mérkőzést sem “csak egyszer rendeznek”, mégis az ismert mondással Éva jól megragadta, milyen fontos és egyedi ez a mérkőzés a szurkolók és a csapat számára is. Szurkoljunk együtt — sportszerűen!”

N.V.

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek