2016 március 09.

Rio 2016: itt fognak lakni vízilabdázóink – videó

Készül a nyári riói szállás az olimpiai faluban. Már az utolsó simításokat végzik a munkások, közel lesz a autóbusz- pályaudvar és az étterem is. 

2016rioszallas

Ilyen lesz a kilátás (Fotó: Mob.hu)

Öt hónappal a XXXI. Olimpiai Játékok előtt már a finishébe érkeztek a munkálatok.

Hétfőn érkezett haza a MOB vezetősége az olimpia helyszínéről, ahol Szabó Bence főtitkár, Fábián László csapatvezető, dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató és Siklós Erik marketing és kommunikációs igazgató egyeztetett a szervezőkkel, és megtekintette a magyarok szálláshelyét és több épülő sportlétesítményt.

A videót Siklós Erik, a MOB marketing és kommunikációs igazgatója készítette: 

A női vízilabda-válogatottunk kint van az olimpián, hiszen a belgrádi Eb-n aranyérmet szerzett, ez pedig kvótát ért, a fiúk április elején egy kvalifikációs tornán vesznek részt, vélhetően sikerrel, így minden bizonnyal két csapatunk is birtokba veheti majd ezeket a szobákat.

“Sűrű, fárasztó, de hasznos és eredményes néhány napot töltöttünk Rio de Janeiróban, ahol a MOB vezetői a szakmai irányultságuknak megfelelően tudtak információkhoz jutni akár sportszakmai, nemzetközi, sajtó, marketing, logisztikai, vagy protokoll területen. Több helyszínt bejártunk, prezentációkon vettünk részt, egyeztettünk a szervező bizottsággal” – foglalta össze Szabó Bence.

A MOB főtitkára kifejtette, hogy a korábban tett látogatásához képest enyhe lelassulást érez a létesítmények és az egyéb infrastruktúra-fejlesztési projectekben, de ennek ellenére optimista. “Amikor legutóbb Rióban jártam, a beruházások, fejlesztések gyors üteméről tudtam beszámolni. Nem értettem akkor a sajtó pánikkeltését. Most azonban egy picit mintha megtorpant volna a lendület. A helyi viszonyokat jól ismerők ezt azzal magyarázzák, hogy komoly gazdasági és politikai problémák vannak, amik feszültséget okoznak a szövetségi kormány és Rio de Janeiro között, megnehezítve a beruházások finanszírozását. Biztos vagyok benne, hogy a brazilok megtalálják a megoldást és versenyekre minden, ami szükséges, készen áll majd. Láttunk már erre példát Athén esetében is, ahol 2004-ben egy jó olimpiát rendeztek. A riói szervező bizottság ezen dolgozik.”

A vívó olimpiai bajnok főtitkár arra is kitért, hogy már most nagyon odafigyelnek a szervezők a közbiztonságra. “Óriási biztonsági intézkedéseket lehet érzékelni, látványos a rendőri jelenlét” – hangsúlyozta.

“Pozitívumként emelem ki azt is, hogy a Zika-vírussal kapcsolatos hisztériának Rióban a nyomát sem lehetett tapasztalni. A néhány nap alatt egyetlen szúnyoggal nem találkoztunk, és a Copacabanán látható sok tíz, vagy akár százezer emberen sem látszott, hogy ezzel különösebben foglalkozna” – tette hozzá a sportvezető.

MOB / vizipoloHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek