2016 augusztus 10.

Rio 2016 – Döntős a női 4×200-as gyorsváltó

A magyar női 4×200 méteres gyorsúszó váltó harmadik lett az amerikaiak és kínaiak mögött, így továbbjutott a legjobb nyolc közé a szerdai előfutamból a riói olimpián.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 10. Verrasztó Evelyn, Kapás Boglárka, Késely Ajna és Hosszú Katinka (b-j) a riói nyári olimpia nõi 4x200 méteres gyorsváltó versenyszámának elõfutama után a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 10-én. A váltó továbbjutott a legjobb nyolc közé. MTI Fotó: Illyés Tibor

A csapat
MTI Fotó: Illyés Tibor

A Verrasztó Evelyn, Késely Ajna, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka összeállítású staféta 7:51.17 perces időeredményt ért el, s ezzel a két előfutam alapján ötödikként jutott tovább.
“Kiúsztuk magunkat, biztosra kellett mennünk ahhoz, hogy bekerüljünk, nem lehetett tartalékolni” – mondta Kapás Boglárka.

Hosszú Katinka a fináléval kapcsolatban megjegyezte, nagyon nehéz dolga lesz a váltónak:
“Az a baj, hogy sok csapat nem így fog majd felállni, és nagyon nehéz megmondani, ki hogy fog úszni. Most az első nyolcban kellett lenni. Az már nagyszerű siker szerintem, hogy bejutottunk, hiszen olyan csapatok estek ki, mint az olasz, a francia vagy a brit. Nagyon kemény volt a mezőny, mindenki odatette most magát.”

A döntő közép-európai idő szerint 4.55 órakor kezdődik majd, a szerda éjszakai programban ez lesz az egyetlen magyar érdekeltségű finálé.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek